Ga naar de inhoud

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Een salade met een twist. Salade met perzikrolletjes van proscuitto. Lekkers als fris bijgerecht of als maaltijdsalade met brood ernaast.
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit. Halveer de plakjes proscuitto over de lengte en breedte. Rol ieder stukje proscuitto rondom de stukjes perzik.
2
Stap 2
Verwijder de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de mozzarellabolletjes.
3
Stap 3
Verdeel de slamelange over de borden. Verdeel hierover de perzikrolletjes met proscuitto. Verdeel hieromheen de blokjes avocado, bolletjes mozzarella en pecannoten.
4
Stap 4
Besprenkel de salade met de vijgen/dadelazijn en breng de salade tot slot op smaak met zout en peper.

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Deze perziksalade is voor mij een echt zomergerecht. Simpel, maar licht, fruitig en verrassend. Een lekkere salade met perzikrolletjes van proscuitto. Vooral de proscuitto in combinatie met de perzik is voor mij wat deze salade extra lekker maakt.

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Salade met perzikrolletjes

Perzik heb ik eerder gebruikt in salades, nog regelmatig maak ik deze caprese salade met perzik. Deze keer gebruik ik toevallig ook perzik in combinatie met mozzarella. Al kun je de mozzerella in deze perziksalade ook vervangen door een andere zachte witte kaas, zoals geitenkaas.

De salade heeft een basis van rucola slamelange, een combinatie die ik erg vaak gebruik. Hier op verdeel ik de partjes perzik die in de proscuitto zijn gerold. Blokjes avocado en stukjes mozzeralla passen hier heel mooi bij. Een handje pecannoten zorgt voor extra bite.

En wat de salade met perzikrolletjes af maakt is de vijgen/dadelazijn. Als je dit niet voorhanden hebt kun je dit ook vervangen door een balsamicoazijn.

De salade met perzikrolletjes van proscuitto doet het goed al fris bijgerecht, maar ook met brood erbij als volledige lunch. Dit wil je toch op een mooie zomerdag?

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op