Ga naar de inhoud

Salade met rode wilde Alaska zalm en mango

Thank god it’s friday, vrijdag visdag! Voor de derde week op rij deel ik vandaag weer een lekker snel recept met duurzame vis uit Alaska met jullie. Na de zalm uit de oven (klik hier voor het recept) en koolvis met kerriesaus (en klik hier voor dat recept) deel ik vandaag een lekkere frisse salade met rode zalm
Delen op

Salade met rode wilde Alaska zalm en mango

gesponsord artikel

Thank god it’s friday, vrijdag visdag! Voor de derde week op rij deel ik vandaag weer een lekker snel recept met duurzame vis uit Alaska met jullie. Na de zalm uit de oven (klik hier voor het recept) en koolvis met kerriesaus (en klik hier voor dat recept) deel ik vandaag een lekkere frisse salade met rode zalm uit blik.

Want ook vis kun je heel erg goed verwerken in een frisse salade. De vis uit Alaska is niet alleen goed van smaak en een heerlijke aanvulling in de salade. De Alaska vis is een bron van hoogwaardige eiwitten en laag in verzadigd vet. Aan de vis uit Alaska worden geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd, het behoudt al zijn voedingsmiddelen totdat de vis geserveerd wordt.

De keuze voor vis afkomstig uit Alaska is een hele goede omdat deze vis 100% duurzaam is. Dit is belangrijk om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen. Hierdoor blijft er voldoende vis achter om voor nieuwe aanwas te zorgen, er vindt geen overbevissing plaats.

Voordeel van wilde zalm uit blik is dat je dit lang kunt bewaren, ideaal dus om altijd een blikje op voorraad in de kast te hebben. Als je een keer niets in huis hebt heb je in ieder geval een blikje wilde zalm achter de hand. Lekker op brood of een toastje (met bijvoorbeeld een beetje yoghurt er door) of door de salade.

Hierbij geef ik je het recept voor een lekkere frisse zomersalade met rode wilde Alaska zalm uit blik met mango en tomaatjes.

Salade met rode zalm 01

Salade met wilde Alaska zalm en mango

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 handen gemengde sla
  • 1 blikje rode wilde Alaska zalm in blik
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 30 gram feta
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de cherry tomaatjes, snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes, schil de mango en snijd het in blokjes.

Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten.

Meng de mayonaise met citroensap en olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla en verdeel dit over de borden.

Verdeel vervolgens de tomaatjes, avocado mango en wilde zalm over de borden en top dit af met verkruimelde feta.

Dit artikel is een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

5 reacties

Els

Nooit aan gedacht zalm uit blik, ziet er heerlijk uit. De combinatie met feta vind ik lastig, maar ga ik proberen, groetjes Els

Laat een bericht achter

Gera

Ik had laatst voor het eerst zalm in blik, er zaten enorm veel graatjes in, en ik ben heul lang bezig geweest om die eruit te prutsen. Is dat bij deze beter?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik had bijna geen graadjes deze keer. Maar er zijn ook graadloze blikjes verkrijgbaar tegenwoordig. Die staan er meestal naast

Bianca Schrijft

Oeh, heb spontaan trek in zalm en dat op de vroege morgen. Onder de lunch maar even naar de Volendammer voor een stuk vis.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oehh goed idee! :) Al kun je deze rode zalm in blik ook in de supermarkt kopen he?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op