Scones Basisrecept
Bewaren
Yummy, scones! Scones zijn van die dingen die je eigenlijk te weinig eet, maar daarom is het wel altijd een feest. Want het is toch een beetje speciaal. Op de website staan inmiddels meerdere variaties van scones-recepten online. Maar het lekkerste scones basisrecept ontbreekt. Tot nu.
Ik zou zeggen pak de ingrediƫnten erbij, en ga snel aan de slag!
High tea recepten
Scones horen natuurlijk bij de echte Engelse High Tea. Bij een high tea mag een scone wat mij betreft echt niet ontbreken. Naast een hartige gang en een zoete gang. En dan niet alles tegelijk op tafel zetten, maar keurig omstebeurt. Dus eerst hartige hapjes, daarna pas de scones en daarna de gang met zoete hapjes.
Scones basisrecept
Het zelf bakken van scones is super simpel met dit scones basisrecept. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediƫnten of apparatuur voor nodig.
Een deegroller, eventueel een uitsteker zijn handig. Maar zonder red je het ook.
Scones maken we van bloem met suiker, bakpoeder, boter, karnemelk, eieren en een snuf zout. De ingrediƫnten kneed je maar kort door elkaar en dan kun je het direct dik uitrollen en uitsteken. Rijzen is niet nodig, het gaat zo de oven in. En met 10 minuten komen de verse scones al uit de oven!
Je zelfgebakken scones serveer je natuurlijk met clotted cream, (homemade) lemon curd en jam. De echte Engelse clotted cream is tegenwoordig ook verkrijgbaar bij ons in de supermarkt. Kun je het niet vinden, dan komt dit recept dichtbij.
Scones variatie recepten
Dit scones basisrecept is niet het eerste wat we hier op de site doen met scones. Eerder gingen we aan de slag met variatierecepten. Wat mij betreft gaat niets boven de echte naturel scones zoals dit recept. Maar afwisseling is soms wel leuk en lekker. In dat geval zijn deze toppers mijn favorieten:
Ingrediƫnten
Serveer met
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze scones basisrecept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom bloem met suiker, bakpoeder en zout. Doe hierna de koude klontjes boter erbij. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel. Doe hiern dea 2 eieren erbij, samen met de karnemelk. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.Stap 3
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 6 cm en leg ze op de bakplaat.Stap 4
Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.Stap 5
Serveer de scones met clotted cream (zie tips) en lemon curd of aardbeienjam.Ingrediƫnten
Serveer met
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze scones basisrecept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom bloem met suiker, bakpoeder en zout. Doe hierna de koude klontjes boter erbij. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel. Doe hiern dea 2 eieren erbij, samen met de karnemelk. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.Stap 3
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 6 cm en leg ze op de bakplaat.Stap 4
Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.Stap 5
Serveer de scones met clotted cream (zie tips) en lemon curd of aardbeienjam.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Anouk
In de ingrediƫntenlijst staan 3 eieren, in het recept staan 2 eieren. Wat is juist?
Brenda Hoff
1 ei gebruik je bij het bestrijken van de scones