Ga naar de inhoud

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Een lekkere sinterklaassnack, perfect voor het heerlijke avondje. Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip. Lekkere zoete bladerdeegstengels
5 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Ah dit is toch de allerleukste tijd van het jaar? Ik kan enorm genieten van de gezellige sinterklaastijd. En daar hoort natuurijk ook lekkers bij, sinterklaasrecepten voor een heerlijk avondje. Nu moet ik wel bekennen dat het vaak zoete hapjes zijn, maar deze keer gaan we voor een combi van hartig met zoet. Met deze lekkere (en leuke) sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Sinterklaasrecepten

Oh! Deze lekkere sinterklaasstengels wil je proeven hoor! Ik kwam een tip tegen op Pinterest voor pumpkin spice-twist  en besloot er voor Sinterklaas mijn eigen twist aan te geven. En oeh la la, ik zeg het niet vaak over mijn eigen creaties, maar deze Sinterklaasstengels werden heel erg lekker! Zeker toen ik bedacht om er een dipsausje van mascarpone en mandarijn bij te maken. 

Nog een voordeel van deze Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip is dat ze in no time op tafel staan. Ze zijn dus ideaal als last minute-traktatie of -baksel. Enige voorwaarde is dat je croissantdeeg en kant-en-klare spijs in huis hebt. Maar ja, als je deze sinterklaasstengels eenmaal een keer geproefd hebt, zul je er vast voor zorgen dat dat standaard in je kast ligt!

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Het lijkt misschien ingewikkeld om deze sinterklaasstengels amandelspijs en mascarponedip te maken, maar dat is het niet! Super simpel juist! Binnen 5 minuten schuif je ze namelijk de oven in.

Van het croissantdeeg maken we vierkante lappen deeg (druk de gaatjes van het deeg dicht). Het croissantdeeg beleggen we met uitgerold amandelspijs. Dit breng je op smaak met speculaaskruiden en we voegen chocoaldedrops toe. Chocolate chips, of grofgehakte chocolade. Dit beleggen we weer met een lap croissantdeeg en drukken we goed aan. Dit snijden we in repen, de repen twist je met je handen in tegenovergesteld richting zodat twists ontstaan, gedraaid deeg.

De sinttwists, of sinterklaasstengels bak je vervolgens goudbruin in de oven. Hierbij serveren we een lekkere frisse en romige dip. Van mascarpone met mandarijn en poedersuiker.

Yum, als dat geen heerlijk avondje wordt…

Ben je opzoek naar meer sinterklaas-lekkers? Op deze pagina vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en snijd het via de rechte stippellijntjes in 3 rechthoeken. Druk de schuine stippellijntjes dicht. Halveer de drie rechthoeken vervolgens over de lange zijde zodat je 6 rechthoeken krijgt.
3
Stap 3
Rol de spijs uit met een deegroller en snijd het in 3 stukken. Leg ieder stuk op een stuk croissantdeeg. Bestrooi met speculaaskruiden en verdeel de chocoladedrops eroverheen. Leg dan een stuk croissantdeeg erbovenop en druk de randen dicht. Doe dit met alle stukken croissantdeeg.
4
Stap 4

Snijd dan de drie pakketjes over de lengte door en draai de snijkanten naar boven. Pak dan steeds een stuk in beide handen en draai je handen in tegenovergestelde richting zodat je een twist krijgt in het deeg. Doe dit met alle stukken. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak ze 12 – 15 minuten in de oven todat de sinterklaasstengels goudbruin en gaar zijn.

5
Stap 5
Meng in een kom de mascarpone met de rasp en het sap van een mandarijn en twee eetlepels poedersuiker tot een romige dip.
6
Stap 6

Serveer de sinterklaasstengels met de dip.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op