Speculaasmuffins met mandarijn-icing
Bewaren
Een heerlijke sinterklaas traktatie. Speculaasmuffins met mandarijn-icing. Gemakkelijk om te maken en met de echte sinterklaassmaken. En ze zien er ook nog eens feestelijk uit! In deze feestelijke gebakjes wil je je tanden toch zetten?
Sinterklaasrecepten
Nu de sint in het land is gaan we los hoor, met heerlijke Sinterklaasrecepten, zoals deze Speculaasmuffins met mandarijn-icing. En goed om te weten, op deze pagina verzamelen we alle Sinterklaasrecepten, zo heb je een handig overzicht.
De ideale traktatie voor Sinterklaas, dat zijn deze speculaasmuffins absoluut! Makkelijk te maken, vol echte Sinterklaassmaken en ieders favoriet. En geef toe, dankzij het strooigoed als topping, zien deze muffins er ook nog eens extra feestelijk uit. Tip: de leuke madarijntjes zijn van marsepein, de shopte ik bij de Plus.
Als het aan ons ligt, zet iedereen deze Sinterklaasmuffins dit jaar op de Sinterklaastafel! Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de speculaasmuffins met mandarijn-icing.
Speculaasmuffins met mandarijn-icing
De sinterklaasmuffins zien er spectaculair uit, maar zijn eenvoudig om te maken. Ideaal als je ze met pakjesmiddag (of-avond) op tafel wil zetten.
Voor het beslag van de speculaasmuffins mixen we boter met suiker tot een romig geheel, samen met eieren. Daarna gaan de bloem, baking soda, zout en kaneel erbij. Samen met de yoghurt. Dis mix je tot een mooi beslag en dan gaat het speculaas erbij. Dit bak je in 20 minuten gaar. Laat de speculaasmuffins afkoelen voor je ze bedekt met de icing.
De mandarijn-icing maken we van boter met poedersuiker,er roomkaas en mandarijnrasp. Het makkelijkste is om dit in een spuitzak te doen en het zo op de afgekoelde speculaasmuffins te spuiten. Versier het hierna met Sinterklaas snoepgoed voor de finishing touch.
Sinterklaasrecepten met mandarijn
De mandarijn-icing geeft een lekkere frisse touch aan de speculaasmuffins. En dat past natuurlijk perfect bij de Sinterklaas-tijd. Andere lekkere frisse sinterklaasrecepten waar een vleugje mandarijn in verwerkt is zijn de Sinterklaastiramisu met mandarijncurd en de Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip.
Ingrediënten
Voor de icing
Extra benodigd
- muffinvorm voor 8 stuks
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze speculaasmuffins met mandarijn-icing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.Stap 2
Mix de boter en suiker tot een romig geheel in de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix tot een geheel.Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met de baking soda, het zout en de kaneel.Stap 4
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg dan de yoghurt toe. Mix tot je een beslag hebt.Stap 5
Snijd de speculaas in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.Stap 6
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins vervolgens in 20 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.Stap 7
Maak in de tussentijd de icing. Meng hiervoor de boter met de poedersuiker in de keukenmachine tot een romig geheel. Voeg dan de roomkaas toe en klop luchtig. Voeg de laatste minuut de mandarijnrasp toe.Stap 8
Verdeel de icing over de speculaasmuffins en garneer ze met snoepgoed.Ingrediënten
Voor de icing
Extra benodigd
- muffinvorm voor 8 stuks
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze speculaasmuffins met mandarijn-icing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.Stap 2
Mix de boter en suiker tot een romig geheel in de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix tot een geheel.Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met de baking soda, het zout en de kaneel.Stap 4
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg dan de yoghurt toe. Mix tot je een beslag hebt.Stap 5
Snijd de speculaas in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.Stap 6
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins vervolgens in 20 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.Stap 7
Maak in de tussentijd de icing. Meng hiervoor de boter met de poedersuiker in de keukenmachine tot een romig geheel. Voeg dan de roomkaas toe en klop luchtig. Voeg de laatste minuut de mandarijnrasp toe.Stap 8
Verdeel de icing over de speculaasmuffins en garneer ze met snoepgoed.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.