Spinaziesalade met zoete aardappel
Bewaren
Yes! Voor deze heerlijke herfstsalade! Een spinaziesalade met zoete aardappel. Met avocado, cranberry’s en cashewnoten. Een lekkere salade die niet alleen deze herfst, maar het hele jaar door kan! Lekker met geroosterde zoete aardappel. Je kunt deze salade zowel lauw-warm als koud eten.
Officieel is het nog geen herfst. Ik hoop juist dat we nog een mooi nazomer krijgen voor de herfst echt begint, een Indian summer. Dat kan nog zo lekker genieten zijn met fijne temperaturen. Ik hoop dan ook dat ik nog trek heb ik een paar lekkere frisse salades, echte zomersalades. Toch deel ik ook alvast deze. topper met je. Een herfstsalade die het hele jaar door kan, deze spinaziesalade met zoete aardappel.
Spinaziesalade met zoete aardappel
Een salade die een beetje anders is dan anders. Zeer geschikt voor de koudere maanden, omdat je deze salade zowel koud als lauw-warm kunt eten.
De basis van deze spinaziesalade met zoete aardappel is verse spinazie en geroosterde zoete aardappel. Dat is geen verrassing denk ik. Ik ben voor spinazie gegaan in plaats van een slasoort omdat ik dit heel passend vind bij de herfst. Lekker met de gegrilde zoete aardappelblokjes. Daarbij voeg ik partjes romige avocado toe, gedroogde cranberry’s voor een zoete ondertoon en verkruimelde geitenkaas met cashewnoten.
De dressing van de salade is simpele een mosterddressing met citroensap, olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper. Dit past lekker bij de spinazie en overige ingredieten.
Serveer de spinaziesalade als lunch of bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Herfstsalade recepten
Een salade is niet alleen voor de zomer, dat bewijst deze spinaziesalade met zoete aardappel die het hele jaar rond kan. Juist in de herfst of winter. Ben je opzoek naar meer salades die je ook in de koudere maanden van het jaar kan serveren? Dan tip ik je graag deze toppers die ook op de website staan:
Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziesalade met zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verdeel de blokjes zoete aardappel over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Zet de zoete aardappel hierna even weg zodat het wat kan afkoelen.Stap 3
Roer de in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.Stap 4
Verdeel de spinazie over een kom of groot bord of schaal. Verdeel hierover 1/3 van de dressing. Verdeel vervolgens de blokjes zoete aardappel, blokjes avocado, cranberries, cashewnoten en verkruimelde geitenkaas over de salade. Verdeel hierover nog 1/3 van de dressing.Ingrediënten
Voor de dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spinaziesalade met zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verdeel de blokjes zoete aardappel over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Zet de zoete aardappel hierna even weg zodat het wat kan afkoelen.Stap 3
Roer de in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.Stap 4
Verdeel de spinazie over een kom of groot bord of schaal. Verdeel hierover 1/3 van de dressing. Verdeel vervolgens de blokjes zoete aardappel, blokjes avocado, cranberries, cashewnoten en verkruimelde geitenkaas over de salade. Verdeel hierover nog 1/3 van de dressing.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.