Ga naar de inhoud

Stoofperen in cassis limonade

Basisrecept voor de lekkerste stoofperen. Deze maak je niet in rode wijn of port, maar stoofperen in cassis limonade. Lekker!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Stoofperen in cassis limonade

Nu je de titel van dit recept hebt gelezen weet je eigenlijk alles wat je moet weten. Stoofperen in cassis limonade. Move over rode wijn, rode port of bessenlikeur. De allerlekkerste stoofpeertjes bereid je in cassis limonade.

Stoofperen in cassis limonade

Stoofperen in cassis limonade

Dit recept is echt super simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn stoofpeertjes, cassis limonade, een beetje suiker en 2 kaneelstokjes. Ik voeg het hele blik cassis limonade toe. Als ik de slowcooker gebruik gaat er verder geen vocht bij. Als ik de peren op het fornuis bereid voeg ik extra water toe zodat ze wel onder het vocht staan.

Waar ik altijd bang voor ben als ik stoofperen bereid: dat ze niet mooi rood worden. Zoals je op de foto ziet was dat ook deze keer weer onterecht. Het duurt even, maar als je de peren lang genoeg blijft verwarmen nemen ze de kleur uit het vocht en worden ze echt mooi rood.

Als je wilt kun je het ‘sap’ zoals wij dat noemen nog iets dikker maken door aardappelzetmeel of maizena toe te voegen. Als je dit nog even mee verwarmt wordt het een dikkere saus.

Receptinspiratie

De peren kun je natuurlijk eten als bijgerecht bij de maaltijd. Vooral met de kerstdagen staan ze meestal op tafel. Wist je dat je ze heel goed kunt verwerken in zowel zoete- als hartige gerechten? Lekker om ze te aan een winterse salade toe te voegen, of als topping bij een taart of toetje.

Een paar tips:

Stoofperen in cassis limonade

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofperen in cassis limonade

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Doe de stoofperen samen met de cassis limonade, kaneelstokjes en suiker in de slowcooker of pan.

Bij gebruik slowcooker:

1
Stap 1
Verwarm de stoofperen 5 tot 6 uur op low.

Bij gebruik van de pan op het fornuis:

1
Stap 1
Breng het vocht aan de kook, ze het hierna lager zodat het zachtjes blijft pruttelen. Laat de peren 1,5 tot 2 uur stoven.
2
Stap 2
Prik met een vork om te voelen of de peren gaar zijn.

Binden van de saus:

1
Stap 1
Haal de stoofperen uit het vocht, zodat je het vocht kunt verdikken met aardappelzetmeel. Meng 1,5 theelepel aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje. Roer dit door de saus en verwarm dit al roerend mee.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

18 reacties

Ik heb geen kaneelstokjes in huis. Gewoon kaneelpoeder zal niet zelfde effect geven? Of een ander kruid toevoegen?

Ik ga het zeker proberen

Laat een bericht achter

Geanne Krijgsman

Hoi Brenda, Wat bedoel je met een blik limonade? Een blik karvan cevitam siroop? Of??? Ben benieuwd! Groetjes, Géanne

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Geanne, hiermee bedoel ik inderdaad bijvoorbeeld Karvan Cevitam, of een ander merk.

Roxy De Witte

Bij gebrek aan cassis, heb ik frambozen gedaan. Paar kaneelstokjes, wat anijssterren, kardemom en kruidnagel. Geen extra suiker toegevoegd. Net aan de kook, nu even nog 2 uurtjes pruttelen. Daarna ga ik het sap denk ik gewoon tot de helft inkoken, denk ik. Ben benieuwd!! 🤞🏻

Laat een bericht achter

José

Ik wil graag een paar pannen vol maken van dit recept en dan invriezen, kan of moet ik dan de saus wel in verdikken ?

Laat een bericht achter

Sandra

Dus je gebruikt voor dit recept de pure siroop, dus niet aangemaakt met water?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Sandra, dat klopt. Ik gebruik de siroop van de cassis limonade.

esther

Hoi, Als je ze in slowcooker doet, moet er dan verder geen water bij alleen de limonade? Gr esther

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Esther, in dat geval doe ik inderdaad geen water bij de limonadesiroop. Ik voeg dan alleen een beetje toe als de peren nog te veel 'boven water' staan.

S

Is de suiker echt nodig?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Het is niet nodig, maar maakt het voor mij nog lekkerder. Je kunt ook experimenteren om minder of geen suiker toe te voegen.

Chantal

Het hele blik siroop (750ml) of zoals in het recept 150 ml? Toevoegen

Laat een bericht achter

Suzanne van Duivenvoorde

Bedoel je de casis limonadesiroop van karvan cevitam of de casis met koolzuur?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Suzanne, ik bedoel inderdaad cassis limonadesiroop

Els

Ik maak de stoofpeertjes al jaren zo maar dan in de cassislight. Is nog een recept van de weightwatchers. Er blijft altijd wel iets hangen van een lijnperiode.e

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen. Ik stond er echt van versteld hoe lekker ze zijn. En qua kleur doet de limonade het ook erg goed bij de peertjes :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op