Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Tomatensalade met komkommer en feta

Deze snelle tomatensalade met komkommer en feta is een toppertje. Wat mij betreft de must-make van deze zomer. Als ik eenmaal een favoriete salade heb, dan maak ik hem keer op keer. Deze tomatensalade met komkommer en feta is mijn favorietje van deze zomer. En hij is naast lekker ook...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediƫnten

personen - bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de basilicum grof.
2
Stap 2
Meng in een kom de komkommer met tomaatjes, rode ui en basilicum. Breng op smaak met zout en peper en roer de azijn erdoor.
3
Stap 3
Maak de snelle salade af met verkruimelde feta.

Tomatensalade met komkommer en feta

Deze snelle tomatensalade met komkommer en feta is een toppertje. Wat mij betreft de must-make van deze zomer.

Als ik eenmaal een favoriete salade heb, dan maak ik hem keer op keer. Deze tomatensalade met komkommer en feta is mijn favorietje van deze zomer. En hij is naast lekker ook nog super simpel om te maken. Snijden, mengen, azijn erdoor en klaar.

Tomatensalade met komkommer en feta

De salade is een basissalade van tomaat met komkommer. Rode ui, feta en basilicum maken de salade compleet. Maar de azijn maakte de salade af.

De eerste keer dat ik deze salade maakte, gebruikte ik rodewijnazijn als dressing, maar de keer daarna gebruikte ik tomaat-basilicumazijn. En dat is echt een topcombinatie.

Wat mij betreft is deze salade ideaal bij de lunch of bij de avondmaaltijd. Perfect bij een barbecue, omdat de salade licht is en geen vlees of vis bevat. Ik heb deze salade inmiddels 2 keer bij een barbecue op tafel gezet en iedere keer werd me gevraagd: staat deze al online? Nu dus wel! šŸ™‚

Tip: De tomaat-basilicumazijn is verkrijgbaar bij speciaalzaken, deze koop ik bij de webshop van Fooddelicious.

–> Ben je op zoek naar een salade met meer body, zoals een maaltijdsalade? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Tomatensalade met komkommer en feta

Tomatensalade met komkommer en feta

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

3 reacties

JOZEF HERMAN
5/5 sterren

Heerlijk, heb in plaats van azijn kappertjes gebruikt met hun vocht en een kleine groene punt paprika er door gesneden, als kruiden marjoraan als smaak ophaler van de tomaat, Italiaanse kruiden en peperkorrels. De mogelijkheden zijn oneindig.

Laat een bericht achter

Sabine

Lieve Brenda, Is de tomaatbasilicumazijn zelf gemaakt of misschien te koop? Groet Sabine

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Sabine, die bestel ik bij Fooddelicous. Stond vermeld onder het recept. Heb het nu iets naar boven verplaatst zodat het gemakkelijker te vinden is :)

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op