Ga naar de inhoud

Tortilla ovenschotel

Geen nachoschotel, maar een tortilla ovenschotel. Met een vulling van gehakt met groenten in tomatensaus, en een topping van lekkere krokante tortilla’s met cheddarkaas.
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Tortilla ovenschotel met gehakt

Tortilla ovenschotel

Yes, een van mijn favoriete gerechten. Maar dan anders! We gaan voor een tortilla ovenschotel, of een wrapovenschotel. Deze keer niet mer gevulde wraps, maar met wraps als krokante topping bovenop de ovenschotel. Een soort mix tussen een nachoschotel en wrapschotel. Met een basis van groenten met gehakt in salsasaus. Zo lekker!

Tortilla ovenschotel met gehakt

Een ovenschotel dat ontstaan is uit meerdere andere gerechten dus. Een soort nachoschotel zonder nacho’s. Maar misschien is dit nog wel lekkerder. Een krokante wrap met gesmolten kaas als topping van de ovenschotel. Met daaronder een romig mengsel van groenten met gehakt in tomatensaus. Oftewel een tortilla ovenschotel

Tortilla ovenschotel met gehakt

Tortilla ovenschotel met gehakt

De tortilla ovenschotel met gehakt is een toppertje. Je start met het rullen van het gehakt, samen met een uitje. Hierbij voeg je Mexicaanse kruiden naar keuze. Vervolgens voeg je de groenten toe en dit bak je ook even mee tot je de gepelde tomaten en tacoasus of tacosalsa toevoegt. Dit verwarm je even mee. Ondertussen vet je de ovenschaal in en verwarm je de oven voor.

Het fijne aan deze tortilla ovenschotel is dat je niet hoeft te ‘prikken’ met eten. Je hoeft de wraps niet te vullen met het gehakt-groentemengsel. Het gehakt-groentemengsel verdeel je over de ovenschaal. De kleine wraps besmeer je met roomkaas en vouw je dubbel. Dit verdeel je over de bovenkant van de ovenschaal. Hier overheen verdeel je nog een beetje van het gehakt-groentemengsel en dit bestrooi je met cheddarkaas.

Je schuift de schotel in de oven een tijdje later kun je aanvallen. Bestrooi de tortilla ovenschotel met gehakte peterselie of koriander (net wat je lekker vindt) en serveer het eventuele met een lik crème fraîche en sweet chilisaus.

Tortilla ovenschotel met gehakt

Wrap recepten

Recept als deze, ik ben er gek op! Het zijn van die altijd-goed maaltjes. Het hele gezin smult ervan, en ik zorg ervoor dat er lekker veel groenten in de maaltijd verstopt zit. Dat werkt altijd. Heb je na deze tortilla ovenschotel met gehakt trek gekregen in andere soortgelijke recepten met wraps en gehakt in tomatensaus? Dan tip ik je graag deze toppers:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze tortilla ovenschotel

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Verwarm een koekenpan met olie en rul hierin het gehakt. Doe de ui erbij en bak dit mee. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden naar keuze.

2
Stap 2

Voeg als de ui glazig ziet de blokjes courgette en paprika toe. Breng op smaak met zout, peper en komijnpoeder en bak dit 10 minuutjes mee.

3
Stap 3
Voeg hierna de gepelde tomaten en tacosaus toe en verwarm dit ook even mee.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Verdeel 4/5 van het gehakt-groentemengsel over de boden van de ovenschaal. Besmeer de wraps met roomkaas en vouw ze dubbel. Verdeel dit over ovenschaal. Verdeel hierover de rest van het gehakt-groentemengsel en bestrooi met geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm dit 20 minuten in de oven.
7
Stap 7
Bestrooi met gehakte peterselie of koriander. Serveer eventueel met crème fraîche en sweet chilisaus.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op