Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGeroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Bewaren
Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet. Een traybake boordevol groenten. Met feta en tijm. Een ideale makkelijke maaltijd. Perfect voor doordeweeks, of een fijne zondagavond waarop je zin hebt in iets lekkers zonder veel gedoe.
Het mooie aan een traybake is dat je alles op Ć©Ć©n bakplaat klaarmaakt. Dat betekent niet alleen minder afwas, maar ook dat de smaken van de groenten en kruiden goed in elkaar kunnen trekken. Yum!
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Ik ben gek op een lekkere traybake. Ik maakte eerder bijvoorbeeld al een traybake van aardappel met rookworst en groene pesto, of deze traybake van bloemkool met wortel en worstjes. Ook deze variant, de traybake met zoete aardappel, bloemkool en rode biet, werd al snel een favoriet. Heerlijk voor de koudere maanden.
Traybake met zoete aardappel en feta
Een traybake boordevol groenten, met feta en tijm. Dit is zoān maaltijd die altijd goed is. Makkelijk om te maken, gezond Ć©n ontzettend lekker.

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool traybake maken
Het is echt heel eenvoudig om deze traybake van geroosterde zoete aardappel met bloemkool te maken. Je verwarmt de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dan verdeel je de zoete aardappel friet, bloemkoolroosjes en stukken rode biet over de bakplaat en breng je het geheel op smaak met zout, peper en een snufje paprikapoeder.
Besprenkel de groenten met olijfolie en strooi er wat verse blaadjes tijm overheen. Rooster de groenten in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Zodra de traybake klaar is, verkruimel je de feta eroverheen. Zo simpel, maar zĆ³ lekker!

Vegetarische traybake
Deze vegetarische traybake is echt een feestje op je bord. Serveer hem zoals hij is, of combineer hem met een frisse groene salade. Echt heerlijk!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de zoete aardappel friet, bloemkoolroosjes en stukken rode biet over de bakplaat. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Verdeel de blaadjes tijm over de groenten.Stap 3
Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel de feta over de groenten zodra de traybake uit de oven komt.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de zoete aardappel friet, bloemkoolroosjes en stukken rode biet over de bakplaat. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Verdeel de blaadjes tijm over de groenten.Stap 3
Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel de feta over de groenten zodra de traybake uit de oven komt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in