Ga naar de inhoud

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet. Een traybake boordevol groenten. Met feta en tijm. Een ideale makkelijke maaltijd.
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet. Een traybake boordevol groenten. Met feta en tijm. Een ideale makkelijke maaltijd. Perfect voor doordeweeks, of een fijne zondagavond waarop je zin hebt in iets lekkers zonder veel gedoe.

Het mooie aan een traybake is dat je alles op Ć©Ć©n bakplaat klaarmaakt. Dat betekent niet alleen minder afwas, maar ook dat de smaken van de groenten en kruiden goed in elkaar kunnen trekken. Yum!

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Ik ben gek op een lekkere traybake. Ik maakte eerder bijvoorbeeld al een traybake van aardappel met rookworst en groene pesto, of deze traybake van bloemkool met wortel en worstjes. Ook deze variant, de traybake met zoete aardappel, bloemkool en rode biet, werd al snel een favoriet. Heerlijk voor de koudere maanden.

Traybake met zoete aardappel en feta

Een traybake boordevol groenten, met feta en tijm. Dit is zoā€™n maaltijd die altijd goed is. Makkelijk om te maken, gezond Ć©n ontzettend lekker.

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool traybake maken

Het is echt heel eenvoudig om deze traybake van geroosterde zoete aardappel met bloemkool te maken. Je verwarmt de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dan verdeel je de zoete aardappel friet, bloemkoolroosjes en stukken rode biet over de bakplaat en breng je het geheel op smaak met zout, peper en een snufje paprikapoeder.

Besprenkel de groenten met olijfolie en strooi er wat verse blaadjes tijm overheen. Rooster de groenten in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Zodra de traybake klaar is, verkruimel je de feta eroverheen. Zo simpel, maar zĆ³ lekker!

Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Vegetarische traybake

Deze vegetarische traybake is echt een feestje op je bord. Serveer hem zoals hij is, of combineer hem met een frisse groene salade. Echt heerlijk!

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de zoete aardappel friet, bloemkoolroosjes en stukken rode biet over de bakplaat. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Verdeel de blaadjes tijm over de groenten.
3
Stap 3
Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Verdeel de feta over de groenten zodra de traybake uit de oven komt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mac and cheese
Hartige taart met courgette en mais
Geroosterde zoete aardappel met bloemkool en rode biet
Boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op