Ga naar de inhoud

Vietnamese salade met garnalen

Een salade in een ander jasje, een Vietnamees jasje. Deze Vietnamese salade met garnalen is lekker licht, en doet het heel goed als lichte maaltijd. Perfect voor een zomerse dag. We zitten midden in de salade tijd. Zelf eet ik regelmatig een salade bij de lunch. Maar als makkelijke maaltijd...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Vietnamese salade met garnalen

Een salade in een ander jasje, een Vietnamees jasje. Deze Vietnamese salade met garnalen is lekker licht, en doet het heel goed als lichte maaltijd. Perfect voor een zomerse dag.

We zitten midden in de salade tijd. Zelf eet ik regelmatig een salade bij de lunch. Maar als makkelijke maaltijd is dit natuurlijk ook perfect. Tomaat, ei en honing-mosterddressing doen het bij mij altijd goed. Maar deze keer deed het net even anders, en heb ik deze ingrediënten juist niet gebruikt.

Vietnamese salade met garnalen

Deze Vietnamese salade is geïnspireerd op een Vietnamese springroll. Het is fris, en lekker licht. De dressing zorgt voor een heerlijke zoete smaak en de garnalen met knoflook geven juist extra pit.

En weet je wat helemaal fijn is. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. Lekker snel dus!

Vietnamese salade met garnalen

Vietnamese salade met garnalen

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vietnamese salade met garnalen

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de cocktailgarnalen met de geperste knoflook in aan.
3
Stap 3
Snijd de komkommer in reepjes en de munt fijn.
4
Stap 4
Meng in een kommetje de vissaus met rijstazijn, suiker.
5
Stap 5
Laat de noedels afkoelen en roer de dressing erdoor.
6
Stap 6
Verdeel de noedels over 4 kommetjes. Verdeel hierbij de reepjes wortel, komkommer en tauge samen met de gebakken garnalen. Halveer de limoenen en verdeel deze ook over de kommetjes.
7
Stap 7
Top de salade af met fijngesneden munt en ringetjes lente-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

1 reactie

annemieke

Beste Brenda,maak vaak je recepten en volg je al vanaf het begin.Ben een hobbykok en er gaat nog vaak iets mis.v.b.Aspergetaart met zalm en ei.Voor twee personen een bakplaat gebruikt en alles gehalveerd.Na 40 min.met een blij gevoel uit de oven gehaald en op tafel gezet ,wijntje erbij en....asperges ingedroogd,net of ze niet geschild waren en dat waren ze wel!!Met lange tanden opgegeten,maar waar ging het mis!!! EEn trouwe volgster, Annemieke Hannema.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op