Ga naar de inhoud

Vijgen-tomatensalade met burrata

Yes, we hebben er weer één hoor, een hele lekkere salade! We gaan vandaag voor een vijgen-tomatensalade met burrata Het is een heerlijke combinatie die je misschien niet meteen voor je ziet, is die tussen vijgen en tomaten. Net als bij aardbei en tomaat doet het zoete van de vijgen...
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de balsamicoazijn in een steelpannetje op laag vuur totdat de azijn tot ongeveer de helft gereduceerd is. Haal dan van het vuur en roer de honing erdoorheen. Zet weg tot serveren.
2
Stap 2
Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de vijgen in kwarten. Meng in een kom de rucola met de olijfolie extra vierge en peper en zout. Meng ook de cherrytomaatjes en vijgen erdoorheen.
3
Stap 3
Drizzle de helft van de ingekookte balsamicoazijn over de salade.
4
Stap 4
Halveer de bollen burrata en serveer deze op de salade. Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de Parmezaanse kaas en garneer de salade hiermee. Verdeel ook de zonnebloempitten over de salade. Serveer de salade met de rest van de dressing ernaast.

Vijgen-tomatensalade met burrata

Yes, we hebben er weer één hoor, een hele lekkere salade! We gaan vandaag voor een vijgen-tomatensalade met burrata

Het is een heerlijke combinatie die je misschien niet meteen voor je ziet, is die tussen vijgen en tomaten. Net als bij aardbei en tomaat doet het zoete van de vijgen het erg goed bij het frisse van de tomaten. Daarom besloot ik die twee te combineren in deze simpele en makkelijke salade. Een vijgen-tomatensalade met burrata.

Vijgen-tomatensalade met burrata

Vijgen-tomatensalade met burrata

Naast vijgen en rijpe tomaten vind je in deze salade nootachtige rucola, romige burrata en knapperige zonnebloempitjes.

Deze ingrediënten combineer ik met een dressing van ingekookte balsamicoazijn en honing. Dat maakt het en salade die bij de meesten in smaak zal vallen. En handig ook, hij staat in no time op tafel.

Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken en toch iets lekkers op tafel wil zetten. Deze salade is bijvoorbeeld ook heerlijk als side salad bij de barbecue of als bijgerecht bij een uitgebreide maaltijd. Maar ook als lunch is deze salade een topper. Snel proberen dus!

Vijgen-tomatensalade met burrata

Vijgen-tomatensalade met burrata

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op