Zalm Teriyaki met krokante uitjes
Zalm teriyaki met krokante uitjes. Een lekker stukje zalm bij de maaltijd. Super simpel om te maken.
Zalm Teriyaki met krokante uitjes
Bewaren
Vandaag deel ik geen compleet gerecht, zoals jullie van me gewend zijn, Ā ik ga voor een bijgerecht. Een lekker stukje zalm! Zalm teriyaki met krokante uitjes. Een lekker stukje vis bij aardappeltjes met groenten, maar je kunt er ook een complete maaltijd van maken.
Ik geef je een aantal tips in dit artikel, zo heb je eigenlijk geen excuus om dit lekkere recept van zalm teriyaki met krokante uitjes niet te maken.
Zalm recepten
Ik denk dat zalm de vissoort is die ik zelf het meest eet. Al moet ik bekennen dat de good old vissticks ook erg hoog scoren bij ons thuis. Zalm is makkelijk, veelzijdig en eigenlijk heeft het niet veel nodig om lekker te zijn. Vaak breng ik het alleen op smaak met zout en peper, soms een beetje citroensap erbij. En dat is genoeg.
Maar je kunt nog veel meer met zalm, je kunt er heerlijke recepten mee bereiden. Zalm doet het goed met pasta en spinazie maar ook met gebakken aardappeltjes of mienestjes. Het kan eigenlijk overal bij.
Voor we door gaan naar het recept van de zalm teriyaki met krokante uitjes tip ik je een aantal andere lekkere recepten met zalm die ook zeker de moeite waard zijn:
- zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus
- Zalmburger met wasabimayo
- Zalm met een pestokorstje
- Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli
- Zalm met avocadosalsa
Zalm Teriyaki met krokante uitjes
Dit recept voor zalm teriyaki met krokante uitjes is geĆÆnspireerd op de zalm die bij visspecialist Steur bij ons in het dorp in de vitrine ligt. Mijn versie komt er verdacht dichtbij, maar die van hen is eigenlijk nog lekkerder š
De zalm heb ik in dit geval ingesmeerde met teriyaki-woksaus. Hier overheen strooi ik krokante uitjes en ringetjes lente-ui. En dat is het. De zalm verwarm ik 15 minuten in de oven, en dan is hij perfect.
Complete maaltijd
Het stukje zalm teriyaki met krokante uitjes doet het goed bij gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze. Maar je kunt er ook een complete maaltijd van maken. Een paar tips:
- Mijn favoriet is de zalm teriyaki met krokante uitjes met mienestjes en gekookte broccoli erbij.
- Het is ook lekker om de zalm met roerbakgroenten en rijst te eten
- Ā Verwarm eens roosjes broccoli, wortel en aardappeltjes mee in de oven met de zalm
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm teriyaki met krokante uitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Dep de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Bestrjik de zalm royaal met de teriyaki woksaus. Bestrooi de zalm met ringetjes lente-ui en gebakken uitjes.Stap 3
Bak de zalm 15 minuten in de oven. Serveer de zalm hierna direct.Stap 4
Serveer de zalm met aardappeltjes of groenten naar keuze. Of maak er een complete maaltijd van met mienestjes en gekookte broccoli.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm teriyaki met krokante uitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Dep de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Bestrjik de zalm royaal met de teriyaki woksaus. Bestrooi de zalm met ringetjes lente-ui en gebakken uitjes.Stap 3
Bak de zalm 15 minuten in de oven. Serveer de zalm hierna direct.Stap 4
Serveer de zalm met aardappeltjes of groenten naar keuze. Of maak er een complete maaltijd van met mienestjes en gekookte broccoli.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Nick
Zo! Dit smaakte echt heerlijk.
Brenda Hoff
Wat fijn om te horen!
Tessy
Heerlijk gegeten, ben niet zoān zalmliefhebber, maar dit is voor herhaling vatbaar! Maar idd de volgende keer ga ik ook minder zout gebruiken.
ElBid
Probeer ook eens zalm met olijf olie inwrijven, zee zout, paprika- en knoflook poeder over de zalm filets en 10-15min in de airfryer op 180. yum yum!
Willeke
Lekker maar de volgende keer zout ik de zalm niet meer. De teriyakisaus vind ik al zout genoeg.
sanneke
Kun je voor dit recept ook de teriyaki-woksaus gebruiken van go-tan?Of heb je hier een speciale woksaus voor nodig?
Brenda Hoff
Hoi Sanneke, ja dat kan zeker. Volgens mij heb ik die in dit geval ook gebruikt :)
sanneke
Dit recept ziet er goed uit,Daarom wil ik dit binnenkort gaan maken.Dus ik vroeg me af,welke teriyaki-woksaus gebruiken jullie voor dit recept?Ik heb het merk go-tan teriyaki-saus in huis staan,zou ik die voor dit recept kunnen gebruiken? Groetjes,Sanneke
Jenny
Heeeel lekker en super makkelijk!
Marjolijn
Vanavond deze heerlijke zalm gegeten. Komt hier zeker vaker op het menu.