Ga naar de inhoud

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Een zoete variant op de bruschetta. Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta. Een heerlijk ontbijtje met zacht fruit, frisse ricotta en munt. Alsof je een gebakje eet!
20 minuten Bereidingstijd
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ciabatta in 8 – 12 schijfjes, afhankelijk van je voorkeur. Meng in een kommetje de suiker met de kaneel.
2
Stap 2
Besmeer de schijfjes ciabatta aan een kant met de roomboter. Verdeel hier de suiker-kaneelmix over. Druk zachtjes aan.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg de ciabattaschijfjes met de boterkant naar beneden in de pan. Bak 2 – 3 minuten totdat de suiker begint te karameliseren. Draai de schijfjes dan om en bak de andere kant ook 2-3 minuten. Doe dit totdat je alle ciabattaschijfjes hebt gebakken. Veeg eventueel tussentijds de pan schoon zodat de suiker niet verbrandt.
4
Stap 4
Meng de ricotta in de tussentijd met de citroenzest, het citroensap en de vanille-essense.
5
Stap 5
Verdeel de ricotta over de broodjes en verdeel hier het fruit overheen. Garneer met de munt, besprenkel naar wens met agavesiroop of honing en serveer meteen.

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Een multifunctioneel hapje dat op meerdere momenten op de dag gegeten kan worden. Dat is deze zoete bruschetta met fruit en citroenricotta. Een feestonbijt, dat super simpel is om te maken.

Het is een knapperig broodje belegd met frisse ricottacrème, fruit en munt. Met een vleugje kaneel. Lekker als ontbijt, hapje bij de lunch of gebakje. En als je de zoete bruschetta als toetje wilt eten kan dat ook nog!

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Bruschetta als gebakje

Doe mij dit ontbijtje vanaf nu maar iedere dag. Wat een feestje was het om zoete bruschetta met fruit en citroenricotta te maken en te eten. Je kunt deze bruschetta namelijk prima als ontbijt serveren, terwijl je het gevoel hebt dat je een gebakje eet. Wat wil je nog meer? 

Het fijne aan de zoete bruschetta met fruit is dat het niet te zoet is. Het is lichtzoet, fris, knapperig en romig. Een topcombinatie!

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

De basis van de zoete bruschetta met fruit en citroenricotta is een sneetje ciabattabrood. Dit besmeer je met boter en hier verdeel je kaneelsuiker op (zo lekker!). Vervolgens bak je dit in de pan, waardoor de suiker gaat karameliseren en het in de keuken heerlijk begint te ruiken.

Het gebakken brood besmeren we met ricotta gemengd met citroenrasp en -sap. Een lekker fris en romig laagje voor op het knapperige brood.

En daarna is het tijd voor de finishing touch. Voor het beleggen van deze zoete bruschetta met fruit zou ik zeggen: het is jouw feestje!

Beleg de bruschetta dus met het fruit van jouw voorkeur. Kies seizoensfruit of je lievelingsfruit, het is allemaal heerlijk. En wat denk je van een variant met chocoladeschaafsel, walnoten en honing? Alles kan!

Maar probeer ook vooral deze combinatie van bramen met blauwe bessen, vijgen en frambozen, die is namelijk echt het proberen waard!

Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

Feestelijke ontbijtrecepten

Heb je na deze heerlijke bruschetta’s de smaak te pakken en kun je meer inspiratie voor feestelijke ontbijtrecepten gebruiken? Dan tip ik je graag deze ontbijttoppers die ook online staan op de website:

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op