Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Chocolade-Advocaat Cake

Eigenlijk is dit officieel een paascake. Maar ik wil hem zo niet noemen omdat hij té lekker is om alleen met Pasen te maken. Dus is het een Chocolade-Advocaat cake die je ook met Pasen mag eten!

Ik had verwacht dat de cake door de advocaat deels geel zou kleuren.. maar de basterdsuiker is overheersend (had ik kunnen weten).

Dus deze cake is super lekker met Pasen. Maar ook op een gewone maandagochtend op het werk of in het weekend bij de thee (of koffie)!

Chocolade-advocaat cake, chocolade cake, advocaat recepten

Chocolade-Advocaat Cake

30 minuten
+ 1 uur 30 minuten
10

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram boter
  • 75 gram pure chocolade
  • 50 gram pure chocolade (grof gesneden)
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels honing
  • 1 mespunt zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet het cakeblik in.
  • Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel.
  • Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof (en hou dit apart).
  • Roer de boter met de basterdsuiker, eieren, zout en vanillesuiker tot een romige massa.
  • Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.
  • Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor. Giet de helft van dit beslag in de ingevette cakevorm.
  • Roer de advocaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit vervolgens over het chocoladebeslag in de cakevorm.
  • Dek deze laag weer af met het restant van het chocolade beslag.
  • Bak de cake in 90 minuten gaar op  150°C.
  • Laat de cake kort afkoelen in het bakblik. Haal hem daarna uit het blik zet hem op een rooster.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake met honing en strooi de grof geraspte chocolade er overheen.
  • Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.
    En daar is ie dan: de Chocolade advocaat cake! Eet smakelijk en geniet ervan!

Tip:

Tip van Rudolph:
Bekleed de ingevette vorm ook met bakpapier, hierdoor gaat de cake straks gemakkelijk uit de vorm.
Bron: Kookjij

Borrelhapje
Tussendoor

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. geriehoff 11 april 2012 om 19:53

    Hoi Brenda,
    Wat een mooie webblog, ziet er professioneel uit!

    Veel succes en ik zal snel een recept van je uitproberen.

    Groetjes Gerie

  2. Jacomina de Graaf 23 oktober 2013 om 13:40

    Zo fijn dat ik je recepten heb gevonden, Brenda!
    Ben nu de ‘Chocolade-Advocaatcake’ aan het lezen, daarbij 1 vraagje: wanneer voeg je de eieren toe aan het beslag?
    btw ik heb gisteren scones gemaakt omdat ik toevallig bij Xenos de bakmix ‘Granny Rose’ zag liggen voor een spotprijsje. Dank voor jouw recept, ook van de lemon en de crème.
    Ik had er half gare stukjes appel, cocos en pompoenpitten (gemengd) over gedaan (voor het bakken), en na het bakken eigen gemaakte jam (van rode vruchten uit onze tuin) er tussenin, plus wat slagroom bovenop.

    Veel bakplezier, en groetjes van Jacomina.

    1. Brenda Kookt 23 oktober 2013 om 13:49

      De eieren voeg je samen met het suiker bij het beslag.
      Wat leuk dat de scones gemaakt hebt. Goed idee om er appel, kokos en pompoenpitten aan toe te voegen :-)

  3. juf Leej 19 mei 2014 om 21:50

    Brenda,

    Ik heb m gemaakt! Mijn cake ziet er heel anders uit dan de jouwe. Geen idee wat ik anders heb gedaan, maar bij mij zie je de ‘kleuren’ beter. En het chocolade-gedeelte zie je heel goed de chocolade-spikkels zitten. Waarschijnlijk heb ik de chocolade wat minder fijn geraspt ofzo…Maar hij is errug lekker! Ga zo door! Ik maak heel veel recepten vanaf je site.

    Groetjes,
    juf Leej

    1. Brenda Kookt 20 mei 2014 om 09:14

      Bedankt voor je berichtje, wat leuk om te horen dat je regelmatig een recept van mijn blog kookt :)
      Wat goed dat jouw cake beter kleurt! Misschien komt het inderdaad doordat jouw chocolade grover geraspt is, die van mij was heel erg fijn.

  4. anja hoitinga 12 maart 2015 om 10:23

    waarom staat er bij de meeste recepten niet op welke stand de recepten in de oven moet.

    1. Brenda Kookt 13 maart 2015 om 07:28

      Daar heb je gelijk in Anja. Ik gebruik eigenlijk altijd de heteluchtstand. Ook bij deze cake.

  5. Tina 11 oktober 2019 om 09:13

    Wel een late reactie maar wat voor basterdsuiker gebruik je in deze cake? Wit, licht bruin of donkere basterdsuiker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept