Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Couscous Ratatouille

Couscous Ratatouille

Voor de 26x Groente-reeks wilde ik ratatouille maken bij de letter R. Ratatouille zit namelijk bomvol groente.
Alleen.. heb ik de R al gebruikt. Voor de Rodekool. De ratatouille had ik dus al uit mijn hoofd gezet.

Tot ik iets wilde doen met de C. Bij de C dacht ik aan Citroen, Chorizo, Chinese Kool. Cokos (Kokos ;-)) en aan Couscous! Recepten met citroen staan er genoeg op mijn blog, Chorizo bestaat ook al, maar Couscous nog niet! Dus dat werd hem. Maar dan wilde ik geen koude couscoussalade, maar een warme.

Het werd deze heerlijke..

Couscous Ratatouille!

Couscous Ratatouille

De ingrediënten: Groente! en Couscous.

Verder gaan er kruiden, bouillonpoeder, tomatenblokjes en water bij.

Couscous Ratatouille

Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta in plaats van couscous, dat is namelijk ook erg lekker! Dan heb je Pasta Ratatouille dus.

Couscous Ratatouille

Couscous Ratatouille

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram couscous
  • bouillonpoeder (of blokje)
  • klontje roomboter
  • rode paprika
  • courgette
  • aubergine
  • ui
  • 125 gram Cherry tomaatjes
  • teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • rucola

Bereiding:

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui (niet te fijn), fruit de ui aan met een geperst teentje knoflook en de Provençaalse kruiden.

Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg de paprika en courgette bij de ui. Bak dit 5 minuten aan. Halveer de Cherry tomaatjes. Voeg de aubergine en tomaatjes bij het groentemengsel. Bak dit nogmaals 5 minuutjes aan. Voeg hierna de tomatenblokjes erbij samen met 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat het even sudderen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.

Bereid de couscous volgens de verpakking, maar los in het gekookte water een beetje bouillonpoeder op, voeg het water hierna bij de couscous.

Roer een klontje boter door de couscous als het klaar is.

Serveer de couscous en ratatouille met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitjes.

Tip: Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta bij de ratatouille.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Kim 22 februari 2013 om 09:45

    Jeetje, dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Goede tip: om het met pasta te maken. Heerlijk!

    1. Brenda 22 februari 2013 om 19:23

      Dank je Kim. Zelf heb ik de helft met couscous gegeten en de andere helft een paar dagen daarna met pasta ;-)

  2. Lisa 22 februari 2013 om 15:42

    Ik heb nog nooit couscous gegeten, misschien maar eens proberen met dit recept. Ratatouille lijkt me lekker. En als ik het niet lust, kan ik altijd nog pasta koken :)

  3. Pingback: Quinoa ratatouille | Maaikyz iCook

  4. Ilan 3 juli 2013 om 22:23

    Brenda this looks fabulous! I love couscous and those vegetables sound like a wonderful addition.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *