Ga naar de inhoud

Mango Cakeje

Dit recept is een toevallige voltreffer. Ik had zin in een toetje. Maar dacht niets in huis te hebben. Tot ik bedacht dat ik nog een blik met mango in de kast had staan. Hieruit voort kwamen deze heerlijke mango cakejes. Een simple sunday toetje. Dit kun je maken voor 1 persoon, bijvoorbeeld in een
Delen op

Mango Cakeje

Mango Cakeje

Dit recept is een toevallige voltreffer. Ik had zin in een toetje. Maar dacht niets in huis te hebben. Tot ik bedacht dat ik nog een blik met mango in de kast had staan. Hieruit voort kwamen deze heerlijke mango cakejes. Een simple sunday toetje.

Dit kun je maken voor 1 persoon, bijvoorbeeld in een schaaltje of beker. Maar je kunt het ook voor een grotere groep eters maken door een ovenschotel te gebruiken.

Mango Cakeje

4 ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt. Heb je wel eieren, zelfrijzend bakmeel en suiker in huis, maar geen mango? Vervang de mango dan door een ander fruit.

Dit is het eerste nagerecht in de 26x groente reeks. Ik besef me dat mango geen groente is, maar het is wel een fruitsoort. En fruit is toegestaan in de 26x groente reeks, daarom zet ik deze er graag bij 🙂

Mango Cakeje

Mango Cakeje

Ingrediënten voor 4 cakejes:

  • blikje mango
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren (M)
  • 120 gram suiker
  • boter om schaaltjes in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet schaaltjes (of bekers)  in met boter. Mix in een kom het bakpoeder met eieren en suiker. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Snijd de mango in stukjes. Verdeel de stukjes mango over de schaaltjes, schep boven ieder schaaltje 2 lepels van het vocht uit het blik.

Bak de cakejes 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het voor het serveren ongeveer 10 minuutjes afkoelen.

Tips: 

  • Deze cakejes passen precies in een schaaltje  (of beker) met 200 ml inhoud. Zorg ervoor dat het schaaltje hittebestendig is en in de oven mag
  • Heb je niet de beschikking over kleine schaaltjes die in de oven mogen? Gebruik dan een grote schaal, schep hier de porties uit.
  • Heb je geen mango in huis? Gebruik dan ander fruit (perzik, aardbei, frambozen).
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op