Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kerstkransjes

KerstkransjesKerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen. De enige kransjes die ik deze maand in mijn mond stop zijn mijn zelfgemaakte kransjes. Bij deze deel ik mijn recept voor het maken van de lekkerste kerstkransjes.

Kerstkransjes 01

Voor het uitsteken van de koekjes gebruik ik een koekjessteker, geen krans, maar een bloem. De geschaafde amandelen verbloemen de vorm een beetje, en aangezien deze koekjes op zijn voor je er erg in hebt vind ik dat best kunnen.

Kerstkransjes 05

 Kerstkransjes

 

Kerstkransjes

20 minuten
+ 18 minuten

Ingrediënten

 • 200 gram bloem
 • 1/4 theelepel zout
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 150 gram koude boter
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 ei
 • grove rietsuiker
 • geschaafde amandelen
 • extra bloem voor het bestuiven van de werkplek

Bereiding

 • Bekleed een bakplaat met bakpapier, scheid het ei.
 • Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg hier de halve eidooier, de suiker, boter en het citroensap bij. Kneed dit door elkaar zodat er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 175ºC.
 • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 a 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de kransjes uit en steek met een klein rond vormpje het middelste rondje uit de kransjes. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Meng de overgebleven halve dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met grove rietsuiker en geschaafde amandelen.
 • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
 • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Ina 12 december 2013 om 08:01

  Wat een leuk idee om een bloemenstekertje te gebruiken! En wat zien je kransjes er heerlijk uit!

 2. eva meester 12 december 2013 om 09:16

  Ziet er goed uit! Goed idee! Ik had hetzelfde voornemen :-)

 3. Marja 12 december 2013 om 15:06

  Hoi Brenda, wat een lekker recerptje! Die ga ik zeker uitproberen want ik ben er net zo gek op als jij! Ik was al van plan om voor de kerst koekjes te bakken, maar ik heb nooit gedacht aan kransjes! Die koop ik normaal altijd, maar zelf maken is eigenlijk wel zo leuk! Nu hoop ik alleen dat mijn machine genoeg kan kneden, want ik zit met mijn duim in een brace en dat kneed niet echt makkelijk! Oftewel echt niet! Maar goed daar komt ook wel een oplossing voor. Bedankt voor je heeeeeerlijke recept, Brenda! Ik ben er van overtuigd dat ze wel zullen smaken! Dank je wel. Groetjes en alvast een heel fijn weekend! :-)

  1. Brenda Kookt 12 december 2013 om 18:45

   Ik denk dat jouw keukenapparaten dit wel aan kunnen hoor Marja, het is een mooi soepel deeg. Succes, fijn weekend

 4. Grace 12 december 2013 om 20:49

  Wat een eenvoudig recept ( goed te volgen) Dank je wel. Dit wil ik uitproberen.

 5. Maxime 12 december 2013 om 22:23

  Leuk weer deze kerstrecepten met kerst in het vooruitzicht :)

 6. Willy 3 april 2014 om 09:29

  Wat een heerlijke kransjes en makkelijk recept.
  Ik heb ze ook nu nog gemaakt gewoon rondjes en andere figuurtjes.
  Zo lekker zijn ze .

  1. Brenda Kookt 3 april 2014 om 09:42

   Wat goed Willy, zo is er iedere dag een excuus om deze heerlijke koekjes te eten. Het hoeft niet per se kerst te zijn :)

   1. Willy 26 november 2014 om 14:00

    Hoi Brenda volgens mij hebben ze je recept gepikt .
    Staat deze maand in het blad landleven december .

    Gr willly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept