Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Hartige banketletter

Hartige banketletter txtNa de lekkere zoete sinterklaasrecepten (klik, en klik) van de afgelopen dagen gaan we vandaag voor een hartige banketletter. Want hartig is net zo lekker!

Banketletters zijn er in overvloed deze tijd van het jaar, maar deze is net even anders. In plaats van zoet amandelspijs heb ik hem gevuld met een hartig pepernoot-gehaktmengsel. En ja, het is weer een toppertje! Als je niet van taart en cake houdt, of gewoon alles tegelijk wilt dan is dit jouw recept!

De hartige banketletter is multifunctioneel, eigenlijk is er geen excuus want dit receptje komt zo’n beetje de gehele dag van pas. Je kunt hem serveren bij de sinterklaaslunch, als onderdeel van een sinterklaasmaaltijd (vergeet dan niet de pepernoten tiramisu als toetje te serveren), bij de sinterklaaskoffie of bij de sinterklaasborrel.

Hartige banketletter 02

Hartige Banketletter

Hartige banketletter

20 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol tante Fanny bladerdeeg of 6-8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 350 gram gehakt
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 gram kruidnoten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 ei
  • extra ei om te bestrijken
  • peper en zout
  • sesamzaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de sjalotjes en hak de kruidnootjes fijn.
  • Meng het gehakt met de gesnipperde sjalotjes, kruidnootjes, mosterd, tomatenpuree, ei, speculaaskruiden, peper en zout.
  • Leg het gehaktmengsel in een sliert op het bladerdeeg en rol het deeg op zodat er een lange rol ontstaat.
  • Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier.
  • Bestrijk de banketletter met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar.
  • Serveer de hartige banketletter als lunch,  onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.

Hartige banketletter
Hoofdgerecht
Banketletter
Sinterklaas, Vlees

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. carolina 3 december 2015 om 18:53

    hoi is zo graag willen weten wat de grootte van de S is,…. voor hoeveel personen is dit?
    en indien ik voor meer mensen moet kan ik dan ALLE ingrediënten , vermenigvuldigen?
    als bijv 700 gr gehakt, de rest ALLES DUBBEL?

    ik hoop dat je nog zult reageren, aangezien dit al van vorig jaar is,….
    mijn dank alvast

    carolina

    1. carolina 3 december 2015 om 19:43

      …is zo,….. moet zijn : IK ZOU sorry

  2. Marina 5 december 2015 om 00:05

    Hallo Brenda,

    Na een paar recepten van jou geprobeerd te hebben zou ik dit recept en de Sinterklaas crumble vandaag willen maken want zondag gaan we Sinterklaas houden.
    Mijn vraag is: kan ik deze recepten een dag van tevoren maken en volgend jaar 2 dagen van te voren?

    Alvast bedankt voor jouw reactie
    en
    een makkelijke bevalling toegewenst!

    Groetjes,
    Marina

  3. Bianca 13 december 2019 om 10:37

    Hoi Brenda,

    Wij hebben een verlaten sinterklaasviering en er zijn geen pepernoten meer, kan ik deze vervangen voor speculaasjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept