Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Mini gehaktbrood van de BBQ


Meatloaf, of gehaktbrood. Ik ben er gek op! Het allerlekkerste vind ik dit met barbecuesaus (zoals dit recept) of omwikkeld met spek (zoals deze). Ik besloot beide samen te voegen in dit gehaktbrood. Ik maakte er kleinere porties van die ik bakte op de barbecue. En zo ontstond een nieuwe topper die hier thuis zeker vaker gegeten gaat worden deze zomer: dit mini gehaktbrood van de barbecue!

mini meatloaf van de barbecue

Meer informatie over vlees

Ik ben gek op vlees en bij een barbecue mag een goed stuk vlees natuurlijk niet ontbreken. Duurzaam (en biologisch) vlees wordt steeds vaker gegeten, ook ik probeer hier rekening mee te houden. Ik eet liever minder vaak vlees maar van goede kwaliteit dan (te) veel vlees. Al moet ik wel bekennen dat het bij een barbecue soms lastig is maat te houden, vaak eet ik toch iets meer dan ik van plan was. Wat dat betreft is het een nadeel dat de porties bij een barbecue vaak zo groot zijn (tip: dit gehaktbrood kun je gemakkelijk in kleinere porties klaarmaken)

Als je meer wilt weten over alles rondom vlees, dan moet je bij vlees.nl zijn. Op dit platform, een initiatief van de Nederlandse vleessector, vind je alle informatie over varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees. Zo kun je per vleessoort bekijken van welk deel van het dier het afkomstig is en wat de voedingswaarde en bereidingstijd is.

Mini gehaktbrood van de BBQ

Het rundergehakt dat ik voor dit mini gehaktbrood gebruik is na het braden ‘droger’ dan wanneer je half-om-half gehakt gebruikt. Persoonlijk vind ik dat erg fijn omdat het vlees door het toevoegen van de barbecuesaus minder compact is, de substantie wordt natter en blijft minder goed bij elkaar.

De barbecuesaus (ik gebruik het liefst gerookte of smokey barbecuesaus) geeft een super lekkere twist aan het gehaktbrood. Samen met het spek ontstaat een simpel maar onweerstaanbaar stukje vlees.

mini meatloaf van de barbecue

Mini gehaktbrood van de bbq

20 minuten
+ 15 minuten
4 stuks

Ingrediënten

 • 450 gram gehakt
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • Zout en peper
 • 2 eetlepels barbecuesaus plus extra om spek mee te bestrijken
 • 1,5 eetlepel paneermeel
 • 8 plakjes rauwe ontbijtspek

Bereiding

 • Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
 • Doe het gehakt in een kom en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en knoflook toe, samen met de barbecuesaus en paneermeel. Kneed dit goed door elkaar.
 • Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed hier gehaktballen van.
 • Leg 2 plakjes spek over elkaar, zodat ze elkaar in het midden kruisen. Bestrijk dit extra met een beetje barbecuesaus. Leg op de plaats waar het spek elkaar kruist een gehaktbal en druk dit iets platter. Vouw het spek om het gehakt heen zodat het bijna helemaal rondom bedekt is.
 • Bewaar de gehaktbroodjes eventueel afgedekt in de koelkast tot je het gaat bakken.
 • Bak het mini gehaktbrood op de barbecue of (als het regent of te koud is) in een koekenpan.

Tip: in dit geval heb ik 4 stuks gemaakt, wees vrij om het gehaktbrood groter of kleiner te maken.

mini meatloaf van de barbecue

Dit artikel schreef ik in samenwerking met vlees.nl, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Narska 18 juni 2018 om 15:42

  Laat die zon maar komen! weet ik wat ik op mijn BBQ ga leggen ;)

 2. Louis Wevers 19 juni 2018 om 00:28

  Hoi Brenda,

  Dat ziet er heel smakelijk uit. Maar ik vraag me af hoe je ze bereid hebt op de BBQ. Zoals het eruit ziet zou ik ze een uur of wat indirect bereiden in de kogel, maar naar de foto te oordelen heb jij ze direct bereid.

  Kun je dat a.u.b. toelichten?

 3. Narska 2 juli 2018 om 10:22

  Afgelopen zaterdag gemaakt, was lekker! Deze mini gehaktbroodjes waren als eerste op terwijl ik voldoende heb gemaakt. Zeker voor de herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept