Tijd om weer een toppertje van een recept met jullie te delen. Vandaag staat kip tandoori met sperziebonen op het menu. Zelfgekookt, zonder pakjes!
Er staan al veel recepten voor rijst met een kip en een sausje op mijn blog. Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden. Kip tandoori stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje, maar het kwam er niet van hiermee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik het recept meerdere keren getest, en is het klaar om met jullie te delen. Dit is zo’n gerecht dat we vroeger altijd uit pakjes aten. Terwijl het super simpel is om zelf te maken.
Kip tandoori met sperziebonen
Kip tandoori is een Indiaas gerecht waarbij de kip met kruiden wordt gemarineerd in yoghurt. Door dit hierna te bakken met toevoeging van water ontstaat een heerlijke romige saus. Officieel wordt de kip hierna in een tandoor-oven geroosterd. Maar in dit geval gaat het ook heel goed in een koekenpan.
De kip tandoori serveer ik met gekookte rijst en sperziebonen.
Kip tandoori recept
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in blokjes
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1½ eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepels komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- 1/3 theelepel kaneel
- 1 cm geraspte verse gember
- 100 ml water
- verse peterselie of koriander, gehakt, ter garnering
- zout en peper
serveer met gekookte rijst en 800 gram sperziebonen
Bereiding
- Doe de kipfilet in een plasticzak en doe de Griekse yoghurt, ui, knoflook er bij, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plasticzak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.
- Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de kipfilet met de marinade in, laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.
- Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
- Serveer de kip tandoori met daarnaast de rijst en sperziebonen. Garneer het gerecht met verse peterselie.
