Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip tandoori met sperziebonen

Tijd om weer een toppertje van een recept met jullie te delen. Vandaag staat kip tandoori met sperziebonen op het menu. Zelfgekookt, zonder pakjes!

Er staan al veel recepten voor rijst met kip en een sausje op mijn blog. Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden. Kip tandoori stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje, maar het kwam er niet van hiermee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik het recept meerdere keren getest, en is het klaar om met jullie te delen. Het is zo’n gerecht dat we vroeger altijd uit pakjes aten. Terwijl het super simpel is om zelf te maken. Ik deel nu het recept voor kip tandoori zonder pakjes, zo maak je het helemaal zelf.

kip tandoori met sperziebonen

Rijst met een sausje

Rijst met een sausje, daar ben ik dus gek op! Het fijne is ook dat het iedere keer anders is. Andere kruiden, een andere saus en andere groenten. Zo ga ik bij kip tandoori in dit geval voor sperziebonen, maar je kunt dit ook vervangen door een andere groente.

Het enige wat vaak hetzelfde is zijn kip en de rijst. Al kun je met soorten rijst natuurlijk ook lekker variëren. Ga voor witte rijst, gele rijst, basmatirijst of zilvervliesrijst. Onder het recept van de kip teriyaki met sperziebonen tip ik je een aantal andere toprecepten van rijst met een sausje die op de website staan.

Kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori is een Indiaas gerecht waarbij de kip met kruiden wordt gemarineerd in yoghurt. Door dit hierna te bakken met toevoeging van water ontstaat een heerlijke romige saus. Officieel wordt de kip hierna in een tandoor-oven geroosterd. Maar in dit geval gaat het ook heel goed in een koekenpan.

De kip tandoori serveer ik met gekookte rijst en sperziebonen.

Kip tandoori recept

10 minuten
+ 1 uur 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels komijn
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 cm geraspte verse gember
  • 100 ml water
  • verse peterselie of koriander, gehakt, ter garnering
  • zout en peper

Bereiding

  • Doe de kipfilet in een plasticzak en doe de Griekse yoghurt, ui, knoflook er bij, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plasticzak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.
  • Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de kipfilet met de marinade in, laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.
  • Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
  • Serveer de kip tandoori met daarnaast de rijst en sperziebonen. Garneer het gerecht met verse peterselie.

Hoofdgerecht
Vlees

Heb je de kip teriyaki gemaakt en smaak het nog meer? Bereid dan ook deze gerechten van rijst met kip en een sausje, zonder pakjes:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Jannie 20 november 2019 om 18:36

    Ik heb het precies zo gedaan heb alleen tandoori kruiden gebruikt
    De saus is niet romig maar korrelig

  2. Henk 11 april 2021 om 17:35

    Heerlijk gerecht en zeker niet korrelig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept