Kip tandoori met sperziebonen

Tijd om weer een toppertje van een recept met jullie te delen. Vandaag staat kip tandoori met sperziebonen op het menu. Zelfgekookt, zonder pakjes!

Er staan al veel recepten voor rijst met een kip en een sausje op mijn blog. Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden. Kip tandoori stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje, maar het kwam er niet van hiermee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik het recept meerdere keren getest, en is het klaar om met jullie te delen. Dit is zo’n gerecht dat we vroeger altijd uit pakjes aten. Terwijl het super simpel is om zelf te maken.

Kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori is een Indiaas gerecht waarbij de kip met kruiden wordt gemarineerd in yoghurt. Door dit hierna te bakken met toevoeging van water ontstaat een heerlijke romige saus. Officieel wordt de kip hierna in een tandoor-oven geroosterd. Maar in dit geval gaat het ook heel goed in een koekenpan.

De kip tandoori serveer ik met gekookte rijst en sperziebonen.

kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori recept

10 minuten
+ 1 uur 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram kipfilet in blokjes
 • 300 gram Griekse yoghurt
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 2 theelepels komijn
 • ½ theelepel chilipoeder
 • 1/3 theelepel kaneel
 • 1 cm geraspte verse gember
 • 100 ml water
 • verse peterselie of koriander, gehakt, ter garnering
 • zout en peper

serveer met gekookte rijst en 800 gram sperziebonen

  Bereiding

  • Doe de kipfilet in een plasticzak en doe de Griekse yoghurt, ui, knoflook er bij, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plasticzak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.
  • Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de kipfilet met de marinade in, laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.
  • Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
  • Serveer de kip tandoori met daarnaast de rijst en sperziebonen. Garneer het gerecht met verse peterselie.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Kip tandoori met sperziebonen


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  14 comments
  1. Het leek me zo’n lekker recept dus zojuist gemaakt en gegeten. Heel af en toe maakte ik dit gerecht klaar met behulp van zo’n bekend pakje. Ik heb precies je recept gevolgd maar vond de saus echt heel veel te zuur. Of dat nu komt door de Griekse yoghurt of door het citroensap weet ik niet zeker. Maar ik zou een volgende keer nooit meer het sap van een hele citroen gebruiken, het zure overheerst echt alles, de kruiden proef je nauwelijks meer, het is vooral zuur.

   Zoveel verschil zit er toch niet tussen citroenen, had jij niet dezelfde ervaring? Vind jij het niet erg zuur als je het eet?

    1. Wat fijn dat je even reageert, dank je! Ik ga het opnieuw proberen, buiten het zure kwamen de smaken namelijk goed overeen, had het ook al wat aangepast met wat suiker en wat creme fraiche om het zure wat te compenseren.

  2. Hier zijn we al een tijdje fan van je recepten en vandaag deze geprobeerd. Het rook fantastisch lekker dus iedereen vol verwachting aan tafel maar het was zó pittig! En idd wat zuur.
   Hoe kan dat pittige een beetje minder? Chilipoeder weglaten? Klopt echt 2,5EL paprikapoeder?
   Als het zo lekker had gesmaakt als het had geroken was het fantastisch:).

   1. Wat vervelend om te horen Jo, daar moet iets mis zijn gegaan. Want bij mij was hij echt per-fect.
    Het het recept aangepast, qua citroensap en paprikapoeder. Komende week ga ik hem nog een keer koken.

    Minder pittig? Dan idd de chilipoeder weglaten.

  3. Ik wou dat ik de reacties eerder had gelezen. Staat nu op t vuur en ney even geproefd. Met sap van halve citroen. Maar jertje wat zuur inderdaad.. zo zonde! Ruikt wel heel lekker.

  4. Ik heb de marinade een nacht laten intrekken maar nu is het best waterig geworden. Smaak wel goed maar lichter van kleur dan de foto. Kruiden bleven beetje in de zak achter.

  5. Het recept, zoals nu op de website staat is heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het lekkerder dan uit een pakje. Ik heb er voor wat stukjes appel aan toegevoegd om het, met name voor hen, iet minder pittig te maken.

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk