Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Vitello tonnato salade

Vitello tonnato, niet als voorgerecht maar als maaltijdsalade. De vitello tonnato salade is een frisse salade met tonijn en fricandeau. Komkommer, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en croutons maken het compleet.

Delen op

Vitello tonnato salade

Een lekkere frisse vitello tonnato salade. Dat staat er op het menu vandaag.

Een variant op de welbekende vitello tonnato, het lekkere voorgerechtje. De ingrediënten van dit gerecht zijn keer verwerkt in een complete maaltijdsalade. Een ideale makkelijke maaltijd of lunch voor een mooie zomerdag.

Vitello tonnato salade

Vitello tonnato salade

Tonijn en fricandeau mogen in deze salade niet ontbreken. Vlees en vis samen, op deze manier kan dat. Kalfsfricandeau wordt gebruikt voor vitello tonnato, maar dit is niet altijd beschikbaar bij de slager. Vervang dit door een andere fricandeau zoals bijvoorbeeld varkensfricandeau.

In plaats van mayonaise gebruik ik voor deze maaltijdsalade kwark als basis voor de tonijndressing. Samen met de tonijn, citroenstap en zongedroogde tomaatjes maakt dit een hele lekkere frisse dressing.

Nadat je de dressing hebt gemaakt is het een kwestie van alle ingrediënten van de vitello tonnato salade samenvoegen in een grote schaal of de borden.

Tip: het is het lekkerste om de salade direct na bereiden te serveren.

Vitello tonnato salade

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vitello tonnato salade

Stap 1
Maak eerst de tonijndressing door de helft van het blikje tonijn samen met de kwark, citroensap en 3 zongedroogde tomaten te pureren. Breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Verdeel de slamelange over een grote schaal. Meng hier ½ van de dressing door.
3
Stap 3

Snijd de overige stukjes zongedroogde tomaten fijner en verdeel ze over de sla. Verdeel ook de overige tonijn, kappertjes, blokjes komkommer en croutons over de salade. Halveer de plakjes fricandeau en verdeel deze ook over de salade.

4
Stap 4
Serveer de overige dressing ernaast.

De vitello tonnato salade is een maaltijdsalade voor 2 personen. Je kunt de salade ook als bijgerecht serveren, in dat geval is deze hoeveelheid voldoende voor 4-6 personen.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

1 reactie

Dorien
5/5 sterren

Vandaag deze vitello tonnato salade gemaakt en wij vonden hem erg lekker. Makkelijk en fris met dit warme weer, ideaal. We gaan hem zeker vaker maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op