Ga naar de inhoud

Vitello tonnato

Vitello Tonnato is feestelijk, lekker en makkelijk om te bereiden! In dit recept serveer ik het met rucola, en stokbrood.
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Pureer de tonijn met 4 stukjes zongedroogde tomaat en mayonaise met de staafmixer. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. Als je de saus te dik vind kun je 2 eetlepels water toevoegen om hem vloeibaarder te maken (bij mij was dit niet nodig).
2
Stap 2

Snijd het stokbrood schuin af zodat er lange repen stokbrood ontstaan. Besprenkel het stokbrood met een beetje olijfolie en zout. Grill de broodjes even in een grillpan of in de oven (180 C).

3
Stap 3
Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes.
4
Stap 4
Leg op ieder bordje een handje rucola, drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees. Bestrooi hierover de kappertjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en peper. Serveer het stokbrood erbij.

Vitello tonnato

Vittello tonnato (sl)
Vitello Tonnato is feestelijk, lekker en makkelijk om te bereiden. Krijg je eters, wil je een lekker voorgerechtje maken, maar heb niet zo’n zin om lang in de keuken te staan? Maak dan Vitello Tonnato!

Qua bereiding is het enige dat je hoeft t doen het maken van de tonijnmayonaise. Én dat kun je ook nog eens prima van te voren doen. Als de gasten komen hoef je alleen de borden op te maken.

Vitello Tonnato

Ik serveer de vittello tonnato met geroosterd stokbrood en rucola. Vitello tonnato wordt meestal bereid met kalfsfridandeau. De slagers bij mij in het dorp blijken dat alleen met feestdagen te verkopen. Daarom heb ik gebraden fricandeau genomen. Ook lekker, het smaakt prima.

Vitello Tonnato

Bekijk ook andere recepten

7 reacties

Vissers

Beste, Kan je tonnato saus ook invriezen ??? gr

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan zeker

Marga Goossens

Weet iemand nog een recept voor de overgebleven tonijnsaus

Laat een bericht achter

Rita van Gastel

Je kunt de vitello ook serveren in een coquille schelp. Ik zorg dat de fricandeau in kleine stukjes heb gescheurd. Dan doe ik enkele plakjes in de schelp en schep er de tonijnmayonaise bij. Tot slot garneer ik met rucola evt. kappertjes en een kerstomaatje

Laat een bericht achter

Marion Thuenissen

Beste Brenda, Heb jij misschien een idee hoe ik die Vitello Tonnato als een amuse kan serveren? Ik dacht zelf om een schijfje fricandeau te vullen met de tonnato, hierop een ,stukje zongedroogde tomaat en paar blaadjes rucola, dan oprollen en dan eventueel door te snijden zodat ze op een amuselepel of amuseschaaltje passen. Misschien heb jij nog een ander idee?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook op een plakje fricandeau de tonijnmayo smeren en dit oprollen. Serveren op een bedje van rucola en garneren met kleine stukjes zongedroogde tomaat en kappertjes.

Edo van der Laarse

Heerlijk recept om je vrienden te verrassen op een Italiaanse avond lekker eten. Makkelijk van te voren te maken en ik heb nog niemand gehad die dit niet lust....

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op