Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Zalm met citroensaus en dille

Stukje zalm met citroensaus en dille. Snelle citroensaus van room met kippenbouillon en citroensap. Lekker met dille. Serveer met aardappeltjes en groente.

15 minuten Bereidingstijd

Zalm met citroensaus en dille

Een stukje verse vis met aardappeltjes met simpele groente of sla. Ik kan daar van genieten. Zeker op een mooie zomerdag. Dit recept van zalm met citroensaus en dille is wat mij betreft een topper die het niet alleen dan, maar iedere dag goed doet.

Zalm met citroensaus en dille

Zalm met citroensaus en dille

Ik merk dat we bij ons thuis nu in de zomer vaker vis eten, het is lekker licht en valt niet zo zwaar op de maag. Daarbij vind ik het op een warmere dag ook lekkerder dan vlees. Vaak bak ik een stukje zalm simpel met zout, peper en een beetje citroensap. Deze keer had ik zin in een stukje zalm met een sausje. Het werd een romig citroensausje met dille.

Romige sausjes, ik ben er namelijk gek op. Bij de zalm maak ik een sausje van room, kippenbouillon en citroensap. Een vleugje knoflook, en zout en peper.

Zalm en dille zijn een goede match, en geeft niet alleen de zalm maar ook de saus extra smaak. Daarom voeg ik tot slot nog wat fijngesneden dille toe aan de saus.

Wil je meer inspiratie met zalm? Dit zijn mijn favoriete recepten met zalm:

Zalm met citroensaus en dille

Zalm met citroensaus en dille

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalm met citroensaus en dille

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak 4 minuten aan een kant, draai hierna om en bak de andere kant ook 4 minuten.
2
Stap 2
Haal de zalm uit de pan en zet even apart.
3
Stap 3

Bak de knoflook kort aan in de koekenpan. Voeg hierna de slagroom, kippenbouillon en citroensap toe. Breng de saus op smaak met peper. Meng de maïzena met water, roer door elkaar en voeg ook toe aan de pan. Laat dit 5 minuten doorverwarmen.

4
Stap 4
Roer de fijngesneden dille door de saus en verwarm even mee.
5
Stap 5
Doe de zalm in de pan en verwarm deze nog kort mee voor je de zalm met citroensaus en dille serveert.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan
Gevuld eieren met carpaccio en truffelmayo

8 reacties

Susanne
5/5 sterren

HEERLIJK!

Laat een bericht achter

Nabil
5/5 sterren

Dank voor dit recept! Ik maak deze dille saus nu al bijna een jaar en hij is (tot nu toe) nog nooit mislukt. Echt heerlijk bij de zalm, aardappelpuree en groente naar keuze.

Laat een bericht achter

Corry

Gaat de slagroom niet schiften als je de saus maakt?

Brenda Hoff

Wat super om te horen Nabil

Marjo
5/5 sterren

Wat was dat lekker!

Laat een bericht achter

Channah
2/5 sterren

Ik denk dat ik een aantal dingen fout gedaan. De kippenboullon en citroen sap smaakte enorm sterk. Ik vond het ook niet duidelijk of ik de saus in de pan van het visvet moest doen of in een nieuwe pan of alleen de visvet eruit halen. Het was helaas geen succes.

Laat een bericht achter

Rien

Ik heb hem gemaakt met klontje roomboter en bloem. En kookroom ipv slagroom en melk ipv kippenbouillon. Dan is ie heerlijk romig en niet sterk.

Mirjam

Ik maak de saus apart en doe de vis in de oven. Is ook heerlijk !

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op