Ga naar de inhoud

Gevulde paprika met mediterrane couscous

Gevulde paprika met mediterrane couscous. Met olijfjes, zongeddroogde tomaatjes, kikkererwten en feta.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde paprika met mediterrane couscous

Dit gerecht doet me zo denken aan de zomer en mooie zonnige dagen. Mediterrane gevulde paprika met couscous, met de smaken van Zuid-Europa. Olijven, zongedroogde tomaatjes, feta. Yum!

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

Nu de zomer officieel voorbij is probeer ik het zonnetje nog even vast te houden. Met deze gevulde paprika’s met een mediterraans tintje is dat goed gelukt.

Gevulde paprika met mediterrane couscous

De paprika’s rooster ik in dit geval zonder de vulling in de oven. Als je het lekkerder vindt om de paprika zonder vel te eten draai je de paprika om voor het de oven in gaat. Zo kun je na het roosteren het vel gemakkelijk verwijderen.

Ondertussen bereid je de couscous en kun je de overige ingrediënten fijnsnijden. De couscous meng ik in dit geval met een beetje olijfolie, zout en peper voor ik de overige ingrediënten erdoor roer. Olijfjes, geroosterde kikkererwten met komijn, zongedroogde tomaatjes, peterselie en feta zorgen voor de mediterrane smaak. Dit pas heel mooi bij de geroosterde de paprika’s.

Je kunt de gevulde paprika met mediterrane couscous zowel lauwwarm als koud eten. Lekker bij de lunch of als avondmaaltijd met een groene salade erbij.

Ga je liever voor een gevulde paprika waarbij de vulling ook in de oven wordt verwarmd? Dan tip ik je graag deze gevulde paprika met rijst, de Mexicaanse gevulde paprika met nacho’s of de gevulde puntpaprika caprese.

gevulde paprika met mediterrane couscous

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde paprika met mediterrane couscous

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met het vel naar beneden op de bakplaat. Bak de paprika’s 15 minuten in de oven.
2
Stap 2
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de kikkererwten in, samen met de komijnzaad en komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Roer de couscous los en meng met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes zongedroogde tomaat, olijven, peterselie, kikkererwten en feta door de couscous.
5
Stap 5
Vuul de geroosterde paprika’s met de couscous.

Tip: eet je liever paprika zonder vel? Rooster de paprika’s dan met het vel naar boven op de bakplaat. Doe de paprika’s na het bakken even in een afgesloten plasticzak, hierna verwijder je gemakkelijk het vel.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

2 reacties

Amy

Hoi, Domme vraag misschien maar gebruik je kikkererwten uit blik of anderen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Geen domme vraag hoor Amy, ik gebruik in dit geval inderdaad kikkererwten uit blik.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op