Gevulde paprika met mediterrane couscous

Dit gerecht doet me zo denken aan de zomer en mooie zonnige dagen. Mediterrane gevulde paprika met couscous, met de smaken van Zuid-Europa. Olijven, zongedroogde tomaatjes, feta. Yum!

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

Nu de zomer officieel voorbij is probeer ik het zonnetje nog even vast te houden. Met deze gevulde paprika’s met een mediterraans tintje is dat goed gelukt.

Gevulde paprika met mediterrane couscous

De paprika’s rooster ik in dit geval zonder de vulling in de oven. Als je het lekkerder vindt om de paprika zonder vel te eten draai je de paprika om voor het de oven in gaat. Zo kun je na het roosteren het vel gemakkelijk verwijderen.

Ondertussen bereid je de couscous en kun je de overige ingrediënten fijnsnijden. De couscous meng ik in dit geval met een beetje olijfolie, zout en peper voor ik de overige ingrediënten erdoor roer. Olijfjes, geroosterde kikkererwten met komijn, zongedroogde tomaatjes, peterselie en feta zorgen voor de mediterrane smaak. Dit pas heel mooi bij de geroosterde de paprika’s.

Je kunt de gevulde paprika met mediterrane couscous zowel lauwwarm als koud eten. Lekker bij de lunch of als avondmaaltijd met een groene salade erbij.

Ga je liever voor een gevulde paprika waarbij de vulling ook in de oven wordt verwarmd? Dan tip ik je graag deze gevulde paprika met rijst, de Mexicaanse gevulde paprika met nacho’s of de gevulde puntpaprika caprese.

gevulde paprika met mediterrane couscous

Gevulde paprika met mediterrane couscous

+ 30 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram couscous
  • 100 gram eetlepels kikkererwten
  • halve theelepel komijnzaad
  • snuf komijnpoeder
  • 2 eetlepels semi-zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 2 eetlepels olijven fijngesneden
  • handje verse peterselie fijngesneden
  • 40 gram feta verkruimeld
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met het vel naar beneden op de bakplaat. Bak de paprika’s 15 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de kikkererwten in, samen met de komijnzaad en komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de couscous los en meng met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes zongedroogde tomaat, olijven, peterselie, kikkererwten en feta door de couscous.
  • Vuul de geroosterde paprika’s met de couscous.

Tip:

Tip: eet je liever paprika zonder vel? Rooster de paprika’s dan met het vel naar boven op de bakplaat. Doe de paprika’s na het bakken even in een afgesloten plasticzak, hierna verwijder je gemakkelijk het vel.
Gevulde paprika met mediterraanse couscous
Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch
Pin dit recept
Afdrukken

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

 

Geef een reactie