Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Stoofperen in cassis limonade

Nu je de titel van dit recept hebt gelezen weet je eigenlijk alles wat je moet weten. Stoofperen in cassis limonade. Move over rode wijn, rode port of bessenlikeur. De allerlekkerste stoofpeertjes bereid je in cassis limonade.

Stoofperen in cassis limonade

Stoofperen in cassis limonade

Dit recept is echt super simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn stoofpeertjes, cassis limonade, een beetje suiker en 2 kaneelstokjes. Ik voeg het hele blik cassis limonade toe. Als ik de slowcooker gebruik gaat er verder geen vocht bij. Als ik de peren op het fornuis bereid voeg ik extra water toe zodat ze wel onder het vocht staan.

Waar ik altijd bang voor ben als ik stoofperen bereid: dat ze niet mooi rood worden. Zoals je op de foto ziet was dat ook deze keer weer onterecht. Het duurt even, maar als je de peren lang genoeg blijft verwarmen nemen ze de kleur uit het vocht en worden ze echt mooi rood.

Als je wilt kun je het ‘sap’ zoals wij dat noemen nog iets dikker maken door aardappelzetmeel of maizena toe te voegen. Als je dit nog even mee verwarmt wordt het een dikkere saus.

Receptinspiratie

De peren kun je natuurlijk eten als bijgerecht bij de maaltijd. Vooral met de kerstdagen staan ze meestal op tafel. Wist je dat je ze heel goed kunt verwerken in zowel zoete- als hartige gerechten? Lekker om ze te aan een winterse salade toe te voegen, of als topping bij een taart of toetje.

Een paar tips:

Stoofperen in cassis limonade

Stoofperen in cassis limonade

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo stoofperen geschild, klokhuis verwijderd
  • 750 ml cassis limonade (1 blik)
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker of kristalsuiker
  • eventueel water
  • eventueel aardappelzetmeel of maïzena 

Bereiding

  • Doe de stoofperen samen met de cassis limonade, kaneelstokjes en suiker in de slowcooker of pan.

Bij gebruik slowcooker:

  • Verwarm de stoofperen 5 tot 6 uur op low.

Bij gebruik van de pan op het fornuis:

  • Breng het vocht aan de kook, ze het hierna lager zodat het zachtjes blijft pruttelen. Laat de peren 1,5 tot 2 uur stoven.
  • Prik met een vork om te voelen of de peren gaar zijn.

Binden van de saus:

  • Haal de stoofperen uit het vocht, zodat je het vocht kunt verdikken met aardappelzetmeel. Meng 1,5 theelepel aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje. Roer dit door de saus en verwarm dit al roerend mee.

Stoofperen in cassis limonade
Bijgerecht
Vegetarisch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Els 25 oktober 2020 om 08:33

    Ik maak de stoofpeertjes al jaren zo maar dan in de cassislight. Is nog een recept van de weightwatchers.
    Er blijft altijd wel iets hangen van een lijnperiode.e

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:17

      Wat leuk om te horen. Ik stond er echt van versteld hoe lekker ze zijn. En qua kleur doet de limonade het ook erg goed bij de peertjes :)

  2. Suzanne van Duivenvoorde 26 oktober 2020 om 02:59

    Bedoel je de casis limonadesiroop van karvan cevitam of de casis met koolzuur?

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:17

      Hoi Suzanne, ik bedoel inderdaad cassis limonadesiroop

  3. Chantal 28 oktober 2020 om 14:20

    Het hele blik siroop (750ml) of zoals in het recept 150 ml? Toevoegen

  4. S 2 november 2020 om 09:48

    Is de suiker echt nodig?

    1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:48

      Het is niet nodig, maar maakt het voor mij nog lekkerder. Je kunt ook experimenteren om minder of geen suiker toe te voegen.

  5. esther 2 november 2020 om 11:27

    Hoi,
    Als je ze in slowcooker doet, moet er dan verder geen water bij alleen de limonade?
    Gr esther

    1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:48

      Hoi Esther, in dat geval doe ik inderdaad geen water bij de limonadesiroop. Ik voeg dan alleen een beetje toe als de peren nog te veel ‘boven water’ staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept