Ga naar de inhoud

Panzanella met groene asperges en ei

Panzanella met groene asperges en ei. In deze Italiaanse broodsalade hebben we groene lentegroenten verwerkt. Lekker met ei, en knapperig brood.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Panzanella met groene asperges en ei

Zo fijn dat de tijd van salades weer begonnen is. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd. Vandaag delen we een hele lekkere: panzanella met groene asperges en ei.

Een panzanella is een Italiaanse broodsalade. Een salede met croutons kun je het ook wel noemen, alleen is het brood dan iets minder knapperig en heeft het vaak grovere stukken. In deze panzanella met groene asperges hebben we ook doperwten en komkommer verwerkt. Veel groen dus! Lekker met rode ui en laten we dat heerlijke zachte ei dat bovenop ligt niet vergeten bij deze panzanella met lentegroenten.

Panzanella met groene asperges en ei

Panzanella-variaties

Voor panzanella kun je me dus wakker maken. Deze Italiaanse broodsalade is echt een van mijn favoriete lente- en zomergerechten. Hoewel, ook in de winter kun je me deze salade dus voorzetten. De combinatie van groenten, een zoetzure dressing en knapperige croutons vind ik echt hemels.

Op de site staan inmiddels meerdere recepten voor panzanella. Deze Toscaanse broodsalade is een meer traditionele panzanella met tomaat. Eerder deelde we ook een warme versie op de panzanella, namelijk een warme met kip en champignons. En dit panzanella in en broodje is ook een hele lekkere variant erop. Daarbij vullen we een krokant broodje met een fris salade-mengsel.

Vandaag delen we dus een speciale lenteversie, een panzanella met lentegroenten. Zonder tomaat deze keer, met groene lentegroenten.

 

Panzanella met groene asperges en ei

Panzanella met lentegroenten en ei

Voor deze speciale lente-versie mengde ik groene groenten als asperges, doperwten en komkommer met een lekker friszure dressing van olie, azijn, honing en mosterd. De ciabatta bak je voor deze panzanelle met groene asperges bruin en krokant in de oven en meng je vervolgens ook met de dressing.

Zo krijg je best of both worlds: een deel van de croutons blijft krokant, een ander deel wordt een klein beetje zompig door de dressing. En dat is dus hemels, geloof mij maar!

Erbij bak je eieren, het liefst met de dooier nog heel en zacht. Dan kun je die tijdens het eten van de panzanella namelijk uit laten vloeien over de salade. Dat is zo lekker! Probeer maar.

P.s. het is en lente-variant op de Italiaanse broodsalade, maar je mag hem de hele zomer eten hoor 😉 

Panzanella met groene asperges en ei

Panzanella met groene asperges en ei

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze panzanella met groene asperges en ei

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de ciabatta in grove stukken en meng de stukken vervolgens op de bakplaat met de 4 eetlepels olijfolie en het zout. Rooster ze minimaal 20 minuten in de oven of totdat ze bruin en knapperig zijn.
3
Stap 3
Halveer de aspergetips. Snijd de komkommers in blokjes en snijd de rode ui in dunne, halve ringen.
4
Stap 4
Meng in een grote kom de olijfolie extra vierge met de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en het fijngeperste teentje knoflook. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
5
Stap 5
Voeg de doperwten, aspergetips, uiringen en komkommerblokjes toe en meng goed door. Voeg dan de helft van de ciabattablokjes toe en meng weer goed door. Je kunt de panzanella nu een tijdje laten staan zodat de smaken goed intrekken. Meteen opeten kan uiteraard ook.
6
Stap 6
Snijd de basilicum grof. Meng door de panzanella.
7
Stap 7
Bak 4 eieren in een koekenpan met daarin olie.
8
Stap 8
Serveer de panzanella met de eieren en de rest van de ciabattablokjes ernaast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

1 reactie

Denise

Hoi Jorie, Klopt het dat de aspergetips rauw zijn ipv even gekookt of geroosterd? Groetjes Denise

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op