Ga naar de inhoud

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Oh yeah ik heb weer een lekkere quiche voor jullie. Deze is iets anders dan jullie van me gewend zijn. Ik gebruik namelijk geen hartige taartdeeg voor de bodem, maar croissantdeeg. En dat maakt dit een ontbijtquiche van croissantdeeg met spek. Laat ik maar meteen zeggen dat deze ontbijtquiche echt...
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Oh yeah ik heb weer een lekkere quiche voor jullie. Deze is iets anders dan jullie van me gewend zijn. Ik gebruik namelijk geen hartige taartdeeg voor de bodem, maar croissantdeeg. En dat maakt dit een ontbijtquiche van croissantdeeg met spek.

Laat ik maar meteen zeggen dat deze ontbijtquiche echt niet alleen met het ontbijt gegeten kan worden. Het is ook super lekker als lunch of als avondmaaltijd. Zelf hebben we de quiche ‘s avonds gegeten en we hebben er alle 4 (ja zelfs de kids) ontzettend van gesmuld.

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Een briljant plan. Dat vond ik van deze ontbijtquiche. En jammer dat ik dit niet eerder had bedacht. In feite is het croissantdeeg belegd met ei, spek en kaas. En lente-ui en blokjes tomaat. Deze combinatie kan niet anders dan heel erg lekker zijn toch? En dat is het dus ook.

Het croissantdeeg maakt de ontbijtquiche lekker luchtig. Het deeg is luchtiger en minder hard dan je van een quiche met hartige kaartdeeg gewend bent. Daarbij is de vulling ook lekker luchtig doordat ik een beetje melk door het eibeslag heb gemengd. Dit doe ik bij het bakken van een omelet ook en maakt de omelet luchtiger.

Het resultaat is een hele lekkere luchtige ontbijtquiche van croissantdeeg met spek. En kaas dus want dat mag wat mij betreft ook niet ontbreken. Voor nog meer smaak heb ik ringetjes lente ui en een in blokjes gesneden tomaat toegevoegd. Als je hier niet van houdt kun je dit ook weglaten.

Tip: doordat het croissantdeeg tijdens het bakken omhoog komt en luchtig is kan het zijn dat een deel van het beslag onder het deeg beland. Hierdoor zit het deeg in het midden van de quiche. Druk de randen van het deeg goed op elkaar om dit te voorkomen. Al vonden wij het niet storend.

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept van de ontbijtquiche.Ā 

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Meer quicherecepten

Als je Brenda Kookt vaker bezoekt dan weet je dat ik gek van op quiches en hartige taarten. Er zijn dan ook al vele recepten hier op de blog gedeeld inmiddels. Alle quicherecepten die op de website staan heb ik verzameld op deze pagina.

Nu moet ik zegge dat deze ontbijtquiche van croissantdeeg met spek direct in mijn lijstje met favorieten terecht is gekomen. Ik vind het achteraf ook jammer dat ik hier niet met Pasen aan gedacht heb, het is namelijk perfect voor de paasbrunch. Ik geef je hieronder graag een lijstje van mijn andere favoriete hartige taarten en quiches:

Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

 

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd

  • quiche- of springvorm van 22 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ontbijtquiche van croissantdeeg met spek

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bak de plakken spek in een droge koekenpan krokant.
3
Stap 3

Rol het croissantdeeg uit. Druk de naden dicht en gebruik vervolgens het deeg om de quichevorm te bekleden.

4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met zout en peper en roer de ringetjes lente ui, blokjes tomaat en geraspte kaas erdoor.
5
Stap 5
Snijd de gebakken spek in stukken en roer de helft door het beslag.
6
Stap 6
Giet de vulling in de vorm en verdeel het overige spek erover. Bak de ontbijtquiche 25 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin is.
7
Stap 7

Serveer als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Het kan allemaal.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op