Ga naar de inhoud

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel maar lekker. Ik houd ervan. Neem een aantal goede ingrediƫnten, grill ze in de pan en combineer het met elkaar. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijke bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella. Een topper bij de borrel, of lunch of als lichte avondmaaltijd. Frisse lichte avondmaaltijden voor op een...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel maar lekker. Ik houd ervan. Neem een aantal goede ingrediƫnten, grill ze in de pan en combineer het met elkaar. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijke bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella. Een topper bij de borrel, of lunch of als lichte avondmaaltijd.

Bruschetta met gegrilde perzik

Frisse lichte avondmaaltijden voor op een warme dag. Dat is waar jullie om vroegen. Zelf ga ik graag voor een pastasalade, een lekkere quiche of snel roerbak-gerecht. Wat ook altijd in de smaak valt thuis is een hapjesdiner. Avondeten met lekkere hapje. Ik zorg dan vaak voor tomaat/komkommer en bijvoorbeeld fruit, stokbroodjes of toastjes met lekkers, gehaktballetjes of knakworstjes (vinden de kids heerlijk) en een salade. En dat is het. Op een warme zomerdag vind ik dat zelf ok heerlijk, ene beetje snacken bij het avondeten.

De bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella past daar ook heel goed tussen.

Bruschetta met gegrilde perzik

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel, snel klaar en super lekker. Dat is dit receptje voor bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella.

Wat je nodig hebt ik vers stokbrood (al kan oud brood ook), perzik en mozzarella. Je kunt ook voor burrata gaan. Zout, peper en olie om het brood en perzik nog smaakvoller te maken. De sneetjes brood en partjes perzik grill je in de pan. Bij de bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella server ik een handje sla. En om het nog lekkerder te maken gebruik ik dadel/vijgenazijn, groene pesto, balsamicoazijn of honing als topping. Niet allemaal tegelijk, maar 1 soort per bruschetta.

Deze bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella is een feestje. Een super lekkerĀ zomers borrelhapje. Knapperig getoast brood met zoete gegrilde perzik en romige mozzarella. Plus een smaakmaker naar keuze.

Een hele lekkere aanvulling bij het zomerse hapjesdiner. Maar het doet het ook goed als borrelhapje, bij de lunch of high tea bijvoorbeeld.

Bruschetta met gegrilde perzik

Bruschetta met gegrilde perzik

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Grill op een hete grillpan de partjes perzik en tomaat.
2
Stap 2
Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster dit 10 minuten in de oven op 180 graden of in de grillpan.
3
Stap 3
Serveer het stokbrood op een plank met de gegrilde perzik en tomaat. Leg er ook veldsla bij en de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Serveer met balsamico, pesto of honing erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op