Ga naar de inhoud

Portobello caprese – BBQ-recept

Bijgerecht van de barbecue. Portobello caprese. Paddestoel met tomaat, mozzarella, basilicum en extra kaas. Yum!

10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Portobello caprese – BBQ-recept

Portobello caprese. Een grote paddestoel (of champignon) gevuld met een mengsel van tomaat met mozzarella en basilicum. En extra kaas. Een lekkere vegetarische gerechtje van de barbecue.

Portobello caprese

In het lijstje met mijn favoriete barbecuegerechten kan deze niet ontbreken. De portobello caprese.

Super simpel om te maken, en super lekker. Zelfs bij de vleeseters valt dit gerechtje in de smaak 😉

Portobello caprese

Door de vlezige structuur van de portobello is dit een hele fijne vleesvervanger. Gegrilde portobello heeft veel weg van een stuk vlees. Al blijft het wel anders natuurlijk.

In dit geval combineer ik de portobello met een andere topper. Caprese. Een combinatie die bijna alles nog lekkerder maakt. Tomaat met mozzarella en basilicum. En daarbij voeg ik ook graag extra kaas toe.

De portobello vul ik met de combinatie van tomatenblokjes, mozzarella en fijngehakte basilicum. Hieroverheen strooi ik graag wat extra oude kaas. Zo gaat de gevulde portobello caprese 20 minuten op de barbecue, of in de oven.

Hierna kun je de portobello caprese afmaken met wat balsamicoazijn. Serveer de gevulde portobello hierna direct.

Tip: het is ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomaat/mozzarella mengsel te mengen.

Portobello caprese

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze portobello caprese – bbq-recept

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng dit met de blokjes mozzarella en fijngesneden basilicum.
2
Stap 2
Verdeel dit over de portobello en bestrooi met geraspte kaas.

Bereiding op de barbecue

1
Stap 1
Grill 15 tot 20 minuten op de barbecue, met de deksel erop. Op 180 tot 200 graden.

Bereiding in de oven

1
Stap 1
Verwarm de portobello caprese 15 minuten in de oven, op 200 graden.
2
Stap 2
Besprenkel de portobello caprese bij het serveren eventueel met balsamicoazijn.

Ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomatenmengsel te roeren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op