Broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBroodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien
Bewaren
Weekend, tijd voor een lekkere uitgebreide lunch! En een lekkere uitgebreide weekendlunch hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met een paar goede ingrediƫnten bij elkaar zet je binnen no time een lekker broodje op tafel. Vandaag tip ik je een broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien.
Broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien
Ik kan ontzettend genieten van een lekkere lunch buiten de deur. Maar waarom zou je er thuis zo nu en dan ook niet een feestje van maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn, of lang te duren.
Een broodje geitenkaas is een van de broodjes die ik wel eens kies als ik buiten de deur eet. Maar vaak is dit wel een beetje hetzelfde. Met honing en walnoten. Ik besloot van mijn lunch met een broodje geitenkaas thuis een extra feest te maken door het te combineren met gekarameliseerde uien en peer.
Bij geitenkaas past heel goed een zoete tegenhanger zoals honing. Omdat ik in dit geval geen honing wilde gebruiken voor mijn broodje geitenkaas zocht ik naar een ander zoete component om te gebruiken. Het werd zoete gekarameliserde ui. Samen met frisse peer zorgt dit voor een heerlijk belegd broodje.
Lunch inspiratie
Heb je trek gekregen in een lekkere uitgebreide lunch maar wil je iets anders dan dit broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien? Dan tip ik je graag nog deze toppers die online staan. Ze zijn allemaal gemakkelijk om te maken en staan binnen een handomdraai op tafel.
Ga je voor aardbeien met mozzarella, of liever brie met vijgenjam? Of ga je liever voor een good old broodje filet? Of gezond? Kip-pesto doet het ook altijd goed, en gegrilde groenten en tonijn met truffelmayonaise zijn ook verrassend lekker!
- Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella
- Broodje brie met vijgenjam
- Broodje filet American de luxe
- Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei
- Broodje kip pesto
- Broodje met gegrilde groenten
- Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien
Stap 1
Verwarm een koekenpan met boter of margarine op het vuur. Doe de ui erbij en fruit deze aan. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker, balsamicoazijn en 2 eetlepels water erbij.Stap 2
Breng aan de kook en verwarm het 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Haal hierna de deksel van de pan en verwarm dit nog 5 tot 7 minuten tot het water verdampt is.Stap 3
Snijd de bolletjes open en verdeel hierover de slamelange. Beleg dit met de gekarameliseerde uien, geitenkaas en partjes peer.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien
Stap 1
Verwarm een koekenpan met boter of margarine op het vuur. Doe de ui erbij en fruit deze aan. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker, balsamicoazijn en 2 eetlepels water erbij.Stap 2
Breng aan de kook en verwarm het 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Haal hierna de deksel van de pan en verwarm dit nog 5 tot 7 minuten tot het water verdampt is.Stap 3
Snijd de bolletjes open en verdeel hierover de slamelange. Beleg dit met de gekarameliseerde uien, geitenkaas en partjes peer.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in