Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Vandaag delen we een lekkere herfstige salade, bietensalade met bramen en crispy geitenkaas. Een salade zonder vlees (het is tenslotte dierendag). Door de bieten in combinatie met bramen is dit een echte herfstsalade. Al kun je hem wat ons betreft het hele jaar rond op tafel zetten.

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Als de zomer voorbij is, ben ik toch altijd minder geneigd om een salade op tafel te zetten. Ik ga dan liever voor warmere gerechten. Maar toch vind ik dat zonde, want ook de herfst is een heerlijk seizoen voor salades. Zeker als ze zoals deze salade lauwwarm opgediend kunnen worden. En dankzij de bramen en de bieten heeft deze bietensalade ook een echt herfstachtige sfeer. Dus here we go!

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

De toppers van deze bietensalade met bramen zijn toch wel de crispy geitenkaasrondjes. Om de geitenkaas zo lekker crispy te krijgen paneer je ze door eerst door een losgeklopt ei en dan door de panko te halen. Vervolgens bak je deze schijfjes krokant. Kun je het je al voorstellen? Crispy van buiten en heerlijk zacht van binnen, jammie!

En de combinatie bieten en geitenkaas is niet voor niets een echt klassieke smakencombinatie. Deze keer voeg ik bramen en bosuitjes toe aan de bietensalade met geitenkaas, want die smaken passen ook heel goed bij bieten en geitenkaas. Het resultaat is een heerlijke, makkelijke en herfstige bietensalade die je ook prima in de andere seizoenen op tafel kunt zetten. Probeer maar!

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Bieten-bramensalade met crispy geitenkaas

10 minuten
+ 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 theelepels witte balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 rollen zachte geitenkaas zonder korst 150 gram
  • 2 eieren
  • 100 gram panko
  • 100 gram velsla
  • 200 gram bietenblokjes
  • 200 gram bramen
  • 1 bosuitje
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak de dressing door de olijfolie in een kommetje te mengen met de dijonmosterd, de witte balsamicoazijn en de honing. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rollen geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Klop de eieren los in een kommetje en doe de panko in een ander kommetje.
  • Haal met je ene hand een schijfje geitenkaas door het losgeklopte ei. Leg het schijfje met diezelfde hand in het kommetje met panko. Gebruik vervolgens je andere hand om de geitenkaas door de panko te rollen. Leg het schijfje vervolgens op een snijplank. Doe dit met alle schijfjes.
  • Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan. Leg de schijfjes in de pan als de olie heet is en bak ze aan elke kant zo’n 2-3 minuten of totdat ze mooi bruin zijn.
  • Meng de veldsla met de bietenblokjes en bramen in een grote kom. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en meng ze er ook doorheen. Meng er vervolgens de helft van de dressing doorheen.
  • Serveer de salade met de gebakken geitenkaas en de rest van de dressing.

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas
Salade
Vegetarisch

Salade met bieten, bramen en crispy geitenkaas

Herfstsalade recepten

Naast deze bietensalade met bramen en geitenkaas zijn er natuurlijk nog meer lekkere opties voor herfstige salades. In dit seizoen gebruik ik graag warme ingrediënten zoals gegrilde groenten. Een paar tips die ik graag met je deel:

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept