Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pita nacho’s met kipshoarma (en zonder)

Pita nacho’s met kipshoarma, en zonder. Want ik geef je in dit artikel 2 variaties op het recept van deze pita nacho’s. En ik noem het pita nacho’s maar het zijn geen echte nacho’s. De echte nachochips ontbreekt, en een ander zeer belangrijk ingrediënt de gesmolten kaas, ook. Maar toch is het een soort nachogerecht gemaakt van puntjes krokante pita.

Een salade van pitapuntjes met komkommer, tomaat en rode ui. En kipshoarma met knoflooksaus of krokante kikkererwten met tzatziki. Voor welke versie ga jij?

Pita nacho's

Zoals ik al zei zijn het geen echte nacho’s. Bij een nachoschotel mag gesmolten kaas wat mij betreft ECHT NIET ontbreken. Maar toch noem ik het pita nacho’s, omdat het er toch verdomd veel op lijkt. Maar dan helemaal verbouwd. Een soort Griekse versie op de Mexicaanse nachoschotel. Met pitabroodjes, rode ui, komkommer en tzatziki. Extra lekker met kipshoarma erbij, of geroosterde kikkererwten, of allebei.

Pita nacho’s

Pita nacho’s, Griekse nacho’s of een salade van pitapuntjes met een groenten en kipshoarma. Het is weer eens wat anders. Super simpel om te maken, en zo lekker!

Voor de krokantste kikkererwten verwijder de je vliesje. Dit doe j zo: dep de uitgelekte kikkererwten eerst droog. Daarna doe je de kikkererwten tussen twee theedoeken en wrijf je de theedoek over de kikkererwten. Hierdoor laten de vliesjes los. De vliesjes verwijder je, de kikkererwten verdeel je over de bakplaat en breng je op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie. Na 20 minuten in de oven roosteren heb je de lekkerste krokante kikkererwten. Breng de krokante kikkererwten eventueel nog op smaak met cayennepeper.

Voor de pita nacho’s snijden we de pitabroodjes in kleine driehoekjes. Als je dit doet zie je dat een pitabroodje uit 2 kanten bestaat, haal de achterkant los. Zo heb je dunne stukjes pitabrood die extra krokant worden als je ze in de oven grillt.

Pita nacho's

Verder is het vooral en kwestie van groeten snijden, kipshoarma gaar bakken (als je dit gebruikt) en de tzatziki klaarmaken door de ingrediënten met elkaar te mengen.

Hierna is het klaar om de pita nacho’s te gaan maken. Verdeel de geroosterde pitapuntjes over n groot bord of schaal en verdeel hierover de groenten. Hierna voeg je de kipshoarma en/of geroosterde kikkererwten toe. De finishing touch is de verkruimelde feta, tzatziki en/of knoflooksaus en fijngehakt dille.

Wat mij betreft zijn deze pita nacho’s een lekker recept als snack-maaltijd of borrelhapje. Het kan eigenlijk altijd. Je kunt de pita nacho’s ook serveren als een salade met pitapuntjes. Lekker om hier samen van te eten, of om eenpersoonsporties van te maken.

Pita nacho's

Pita nacho’s

20 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 3 pitabroodjes
 • 200 gram kipshoarma
 • 100 gram kikkererwten
 • ½ theelepel cayennepeper
 • 8 cherry tomaten in partjes
 • 30 gram feta verkruimeld
 • 1/3 komkommer in stukjs
 • ½ rode ui in kleine stukjs
 • 1 handje verse dille fijngehakt
 • knoflooksaus voor erbij
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Tzatziki

 • 90 gram Griekse yoghurt
 • 0,5 komkommer
 • 1 snuf knoflookpoeder
 • 1 snuf uienpoeder
 • 1 eetlepel dille fijngehakt
 • 1 el extra vergine olijfolie
 • 0,3 citroen

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Giet de kikkererwten af en droog ze. Pak een theedoek en leg de kikkererwten ertussen. Wrijf over de kikkererwten zodat het vliesje loslaat. Verwijder de vliesjes.
 • Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven. Als ze uit de oven komen, besprenkel ze dan met cayennepeper.
 • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipshoarma hierin aan.
 • Roer voor de tzatziki de Griekse yoghurt los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder en uienpoeder.
 • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
 • Snijd de pita’s in puntjes, haal de twee kanten pitabrood van elkaar los zodat je allemaal kleine dunne driehoekjes hebt. Verdeel de pitapuntjs over de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.
 • Snijd ondertussen de tomaten, komkommer en rode ui in stukjes.
 • Verdeel de geroosterde pitapuntjes op een bord of schaal.
 • Verdeel hierover de rode ui, komkomkommer en tomaatjes. Verdeel hierna de kipshoarma en/of kikkererwten over de pita nacho’s. Bestrooi met feta en maak af met tzatziki en/of knoflooksaus en fijngehakte dille.

Pita nacho's
Hoofdgerecht
Salade

Pita nacho's

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!