Ga naar de inhoud

Pita nacho’s met kipshoarma (en zonder)

Een salade van krokante pitabroodjes, met of zonder kipshoarma. Pita nacho's!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pita nacho’s met kipshoarma (en zonder)

Pita nacho’s met kipshoarma, en zonder. Want ik geef je in dit artikel 2 variaties op het recept van deze pita nacho’s. En ik noem het pita nacho’s maar het zijn geen echte nacho’s. De echte nachochips ontbreekt, en een ander zeer belangrijk ingrediënt de gesmolten kaas, ook. Maar toch is het een soort nachogerecht gemaakt van puntjes krokante pita.

Een salade van pitapuntjes met komkommer, tomaat en rode ui. En kipshoarma met knoflooksaus of krokante kikkererwten met tzatziki. Voor welke versie ga jij?

Pita nacho's

Zoals ik al zei zijn het geen echte nacho’s. Bij een nachoschotel mag gesmolten kaas wat mij betreft ECHT NIET ontbreken. Maar toch noem ik het pita nacho’s, omdat het er toch verdomd veel op lijkt. Maar dan helemaal verbouwd. Een soort Griekse versie op de Mexicaanse nachoschotel. Met pitabroodjes, rode ui, komkommer en tzatziki. Extra lekker met kipshoarma erbij, of geroosterde kikkererwten, of allebei.

Pita nacho’s

Pita nacho’s, Griekse nacho’s of een salade van pitapuntjes met een groenten en kipshoarma. Het is weer eens wat anders. Super simpel om te maken, en zo lekker!

Voor de krokantste kikkererwten verwijder de je vliesje. Dit doe j zo: dep de uitgelekte kikkererwten eerst droog. Daarna doe je de kikkererwten tussen twee theedoeken en wrijf je de theedoek over de kikkererwten. Hierdoor laten de vliesjes los. De vliesjes verwijder je, de kikkererwten verdeel je over de bakplaat en breng je op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie. Na 20 minuten in de oven roosteren heb je de lekkerste krokante kikkererwten. Breng de krokante kikkererwten eventueel nog op smaak met cayennepeper.

Voor de pita nacho’s snijden we de pitabroodjes in kleine driehoekjes. Als je dit doet zie je dat een pitabroodje uit 2 kanten bestaat, haal de achterkant los. Zo heb je dunne stukjes pitabrood die extra krokant worden als je ze in de oven grillt.

Pita nacho's

Verder is het vooral en kwestie van groeten snijden, kipshoarma gaar bakken (als je dit gebruikt) en de tzatziki klaarmaken door de ingrediënten met elkaar te mengen.

Hierna is het klaar om de pita nacho’s te gaan maken. Verdeel de geroosterde pitapuntjes over n groot bord of schaal en verdeel hierover de groenten. Hierna voeg je de kipshoarma en/of geroosterde kikkererwten toe. De finishing touch is de verkruimelde feta, tzatziki en/of knoflooksaus en fijngehakt dille.

Wat mij betreft zijn deze pita nacho’s een lekker recept als snack-maaltijd of borrelhapje. Het kan eigenlijk altijd. Je kunt de pita nacho’s ook serveren als een salade met pitapuntjes. Lekker om hier samen van te eten, of om eenpersoonsporties van te maken.

Pita nacho's

Pita nacho's

 

Ingrediënten

personen

Tzatziki

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pita nacho’s met kipshoarma (en zonder)

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Giet de kikkererwten af en droog ze. Pak een theedoek en leg de kikkererwten ertussen. Wrijf over de kikkererwten zodat het vliesje loslaat. Verwijder de vliesjes.
3
Stap 3
Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven. Als ze uit de oven komen, besprenkel ze dan met cayennepeper.
4
Stap 4
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipshoarma hierin aan.
5
Stap 5
Roer voor de tzatziki de Griekse yoghurt los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder en uienpoeder.
6
Stap 6
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
7
Stap 7
Snijd de pita’s in puntjes, haal de twee kanten pitabrood van elkaar los zodat je allemaal kleine dunne driehoekjes hebt. Verdeel de pitapuntjs over de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.
8
Stap 8
Snijd ondertussen de tomaten, komkommer en rode ui in stukjes.
9
Stap 9
Verdeel de geroosterde pitapuntjes op een bord of schaal.
10
Stap 10
Verdeel hierover de rode ui, komkomkommer en tomaatjes. Verdeel hierna de kipshoarma en/of kikkererwten over de pita nacho’s. Bestrooi met feta en maak af met tzatziki en/of knoflooksaus en fijngehakte dille.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

3 reacties

Nathalie

Ha Brenda, de tzatziki staat al klaar in de koelkast. De kikkererwten gaan zo alvast de oven in. Vanavond gaan we genieten van dit recept 😋. Echt weer voor ☀️. Heel benieuwd 🤗.

Laat een bericht achter

edith

Nou we hebben er weer een toppertje bij. Voor de tweede keer gegeten en het is zo lekker.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen Edith!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op