Ga naar de inhoud

Aardbei-spinazie salade met couscous

Zin in een snelle, simpele zomerse salade? Ga voor de aardbei-spinazie salade met couscous, dat klinkt toch als een mooie zomerdag?
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

persoon

Voor de dressing:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes. Was de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
3
Stap 3
Snijd de kipfilet in blokjes. Was de spinazie.
4
Stap 4
Meng balsamico met honing, olijfolie, mosterd zout en peper. Verdeel de helft van de dressing door de couscous, de andere helft door de spinazie.
5
Stap 5
Meng de spinazie met couscous. Verdeel hierover de aardbeien, pijnboompitjes en kipfilet.
6
Stap 6
Brokkel de geitenkaas er overheen.

Aardbei-spinazie salade met couscous

Aardbei-spinazie salade sl
Omdat de zomer in Nederland niet van de grond lijkt te komen heb ik besloten de zomer in ieder geval alvast op je bord te verwelkomen met deze simple sundays. Een salade met spinazie en aardbeien. Dat klinkt als een mooie zomerdag, vind je ook niet? Spinazie en aardbeien leek me een lekkere zomerse combi, liefst wilde ik daar ook mijn lekkere balsamico-honing-mosterd-dressing bij gebruiken. En ik had nog een restje geitenkaas en kipfilet. Bij toeval kwam ik bij Lies bijna dezelfde salade tegen, met couscous. Dit bracht me op het idee om ook mijn salade met couscous te eten. Hierdoor transformeerde de ‘salade voor erbij’ tot een heerlijke maaltijdsalade.
Echt super lekker, deze salade wil ik elke dag wel eten. Liefst buiten in het zonnetje. Dat was helaas niet mogelijk, maar deze salade eet ik deze zomer zeker nog een keer in de zon op. Daar ga ik voor! (en dat lijkt me haalbaar)
Aardbei-spinazie salade
De zomerse ingrediënten bij elkaar. Verse spinazie, aardbeien, kipfilet, geitenkaas, pijnboompitjes, couscous, honing, mosterd én balsamico. Dat moet wel goed zijn. En dat is het ook.
Aardbei-spinazie salade
Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op