Ga naar de inhoud

Bananenbrood met havermout – Ontbijtcake

Bananenbrood met havermout. Gezonde cake, ook lekker als ontbijtrecept.

15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

plakken

Extra benodigd

  • cakeblik
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden, vet de bakvorm in en bedek dit eventueel met een velletje bakpapier zodat het bananenbrood gemakkelijk uit de vorm komt.
2
Stap 2
Puree de bananen met de staafmixer. Doe hierna de havermout, kaneel, zout en in eieren erbij en pureer dit kort mee.
3
Stap 3
Roer tot slot 2/3 van de granola door het beslag.
4
Stap 4
Verdeel het beslag over het bakblik. Bestrooi met de overige granola.
5
Stap 5
Bak het bananenbrood 40-45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het gaar is.
6
Stap 6
Eet het bananenbrood als ontbijt of tussendoortje. Lekker met een lepeltje kwark en een drupje honing of maple syrup.

Bananenbrood met havermout – Ontbijtcake

Een ontbijtje, anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Bananenbrood met havermout. Voedzaam, en heel erg lekker. En ook fijn: je maakt dit vooraf. Bak een cake en je kunt een hele week ontbijten!

Bananenbrood met havermout - ontbijtcake

Ik ben geen fan van gezonde bakrecepten. Bakrecepten zonder suiker en boter. Vaak zijn ze lang niet zo lekker als het origineel met suiker en boter. Dit bananenbrood is dan ook nog steeds wat mij betreft het aller lekkerste. Niet de gezondste, maar wel de lekkerste. Dat telt 😉

Voor dit bananenbrood met havermout maak ik een uitzondering. Ik zie dit namelijk als een lekker voedzaam ontbijt. En daar hoort geen suiker in wat mij betreft. Een gezonde cake dus, met havermout en banaan.

Bananenbrood met havermout - ontbijtcake

Bananenbrood met havermout – Ontbijtcake

Dit bananenbrood met havermout is dus functioneel. Het is een ontbijtcake, die je ook als tussendoortje of lunch kunt eten.

Ik gebruik geen gekke ingrediënten. Alleen banaan, havermout, eieren, granola, kaneel en zout.

Voor dit gezondere en voedzame bananenbrood gebruik ik dus geen bloem of meel, maar havervlokken. Samen met banaan en ei is dit de basis van dit recept. Net zoals de banaan-ei pannenkoekjes. Het aller lekkerste is het om rijpe (bijna zwarte) bananen te gebruiken, dan zijn de bananen namelijk extra zoet.

Kaneel en zout gebruik ik om het bananenbrood op smaak te brengen. Je kunt de kaneel bijvoorbeeld ook vervangen door koek- en speculaaskruiden. Als extraatje roer ik ook granola door het beslag. Dit zorgt voor wat meer bite en structuur in de cake.

Serveer het bananenbrood met havermout met een lik kwark en eventueel met een beetje honing of maple syrup.

Tip: bak een grote cake, snijd het in plakjes en vries dit in.

Bananenbrood met havermout - ontbijtcake

Bananenbrood met havermout - ontbijtcake

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui
Ravioli in roomsaus met champignon

6 reacties

Tanja

Ik heb altijd granola met noten , is dit dan ook lekker om door dit recept te gebruiken, of kan ik de noten er dan beter uithalen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Tanja, die kunnen er ook in. Extra lekker juist in het bananenbrood

Mieke

Hallo Brenda, Kan je deze cake ook zonder granola maken dit heb ik nl niet in huis.

Laat een bericht achter

Rachel

Dat vraag ik me ook af. Brenda heb jij een antwoord voor ons?

Henrieke

Hoi, Oh, dit lijkt me heerlijk. Weet je hoe ik dit zou kunnen aanpassen zodat het in een koolhydraatarm recept past? Havermout vervangen door??? Groetjes, Henrieke

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op