Ga naar de inhoud

BBQ RUB – zoete kruidenmix – barbecuekruiden

Zoete BBQ Rub. Gebruik deze BBQ rub voor diverse gerechten. De lekkerste spareribs, gehaktballen, kip etc.

10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

gram
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Meng in een kom het zout met de suiker, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepoeder.
2
Stap 2
Bewaar de BBQ rub in een afgesloten kommetje.

Gebruik deze barbecuerub voor de lekkerste spareribs, gehaktballen, kip etc.

BBQ RUB – zoete kruidenmix – barbecuekruiden

Vandaag gaan we niet voor een makkelijke maaltijd, maar voor een hele lekkere BBQ Rub. Deze zoete kruidenmix gebruik ik bij menig barbecuerecept. De smaakmaker voor vele gerechten van de barbecue. Al kun je het natuurlijk ook gebruiken voor ovengerechten of gerechten die je in de pan bereidt.

BBQ Rub

BBQ RUB

Een BBQ rub is een mix van verschillende gedroogde kruiden. Deze combinatie van kruiden, de rub, smeer je over rauw vlees voordat je het vlees gaat bereiden. Vaak wordt dit vlees op de barbecue bereid.

Ik ben gek op de BBQ rub die ik hieronder in dit artikel deel. Het is een zoete BBQ rub die ik gebruik bij vel gerechten.

De basis van de BBQ rub is zout met donkerbruine basterdsuiker. Hierbij mengen we paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper. En peper mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het resultaat is een vrij basis BBQ rub, maar wat mij betreft is ie helemaal goed.

Ik gebruik deze kruidenmix onder andere bij gerechten met spareribs, kip van de barbecue en kiprolletjes met spek. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer kanten mee op en verwerken in allerlei (barbecue)gerechten. Ik vind deze mix heel goed passen bij spek en barbecuesaus, dit gebruik ik dan ook vaak samen.

Om de smaken goed te laten werken kun je de rub het beste eerder insmeren met de rub zodat de smaken in het vlees kunnen trekken. Leg het vlees dat je met de rub hebt ingesmeerd afgedekt in de koelkast, bijvoorbeeld 1 tot 2 uur. Als je spareribs gebruikt laat je het vlees 24 uur marineren in de rub.

BBQ Rub

BBQ Rub

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op