Ga naar de inhoud

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Lekkere bietensalade met bramen en crispy geitenkaas. De combinatie bieten en geitenkaas is niet voor niets een klassieker. Deze keer voeg ik bramen en bosuitjes toe. Een heerlijke, makkelijke en herfstige salade.

 

10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de dressing door de olijfolie in een kommetje te mengen met de dijonmosterd, de witte balsamicoazijn en de honing. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Snijd de rollen geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Klop de eieren los in een kommetje en doe de panko in een ander kommetje.
3
Stap 3
Haal met je ene hand een schijfje geitenkaas door het losgeklopte ei. Leg het schijfje met diezelfde hand in het kommetje met panko. Gebruik vervolgens je andere hand om de geitenkaas door de panko te rollen. Leg het schijfje vervolgens op een snijplank. Doe dit met alle schijfjes.
4
Stap 4
Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan. Leg de schijfjes in de pan als de olie heet is en bak ze aan elke kant zo’n 2-3 minuten of totdat ze mooi bruin zijn.
5
Stap 5
Meng de veldsla met de bietenblokjes en bramen in een grote kom. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en meng ze er ook doorheen. Meng er vervolgens de helft van de dressing doorheen.
6
Stap 6
Serveer de salade met de gebakken geitenkaas en de rest van de dressing.

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Vandaag delen we een lekkere herfstige salade, bietensalade met bramen en crispy geitenkaas. Een salade zonder vlees (het is tenslotte dierendag). Door de bieten in combinatie met bramen is dit een echte herfstsalade. Al kun je hem wat ons betreft het hele jaar rond op tafel zetten.

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Als de zomer voorbij is, ben ik toch altijd minder geneigd om een salade op tafel te zetten. Ik ga dan liever voor warmere gerechten. Maar toch vind ik dat zonde, want ook de herfst is een heerlijk seizoen voor salades. Zeker als ze zoals deze salade lauwwarm opgediend kunnen worden. En dankzij de bramen en de bieten heeft deze bietensalade ook een echt herfstachtige sfeer. Dus here we go!

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

De toppers van deze bietensalade met bramen zijn toch wel de crispy geitenkaasrondjes. Om de geitenkaas zo lekker crispy te krijgen paneer je ze door eerst door een losgeklopt ei en dan door de panko te halen. Vervolgens bak je deze schijfjes krokant. Kun je het je al voorstellen? Crispy van buiten en heerlijk zacht van binnen, jammie!

En de combinatie bieten en geitenkaas is niet voor niets een echt klassieke smakencombinatie. Deze keer voeg ik bramen en bosuitjes toe aan de bietensalade met geitenkaas, want die smaken passen ook heel goed bij bieten en geitenkaas. Het resultaat is een heerlijke, makkelijke en herfstige bietensalade die je ook prima in de andere seizoenen op tafel kunt zetten. Probeer maar!

Bietensalade met bramen en crispy geitenkaas

Salade met bieten, bramen en crispy geitenkaas

Herfstsalade recepten

Naast deze bietensalade met bramen en geitenkaas zijn er natuurlijk nog meer lekkere opties voor herfstige salades. In dit seizoen gebruik ik graag warme ingrediënten zoals gegrilde groenten. Een paar tips die ik graag met je deel:

 

 

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op