Ga naar de inhoud

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Een heerlijke ovenschotel. Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus. Echt smullen!
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Yum, we gaan vandaag een hele lekkere Hollandse ovenschotel. Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus. Een hit voor het hele gezin.

Dit recept ontwikkelde ik voor Koken & Genieten Magazine. Hij stond in het maart-nummer, 03 van 2024. En omdat ik dit echt een mega topper vond, vind ik dat dit recept niet op de website mag ontbreken. Dus bij deze deel ik hem ook heel graag hier met jullie op de website.

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Gerechten als deze, ik ben er dol op. Vooral op ovenschotels met bloemkool. En niet alleen ik, ons hele gezin smult ervan. Zelfs de jongste šŸ˜‰

Als we gekookte bloemkool met aardappels eten, ouderwets. Dan eten we daar het liefst een gehaktbal bij. Daarop is deze ovenschotel gebaseerd. Een bloemkoolschotel met aardappel, gehakt en kaas.

Echt een topper van een maaltijd. Simpel om te maken, en je kunt het ook van te voren voorbereiden zodat je het aan het einde van de dag zo de oven in schuift.

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Het is eenvoudig om de bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus te maken. De basis van de schotel is een laag smeuĆÆge aardappelpuree. Hier overheen vervelen we een gebakken gehaktmengsel met daarop gekookte bloemkoolroosjes. De schotel maken we af met een laagje kaassaus, extra bloemkoolroosjes en nog wat geraspte kaas.

Dit laten we 25 minuten gratineren in de oven, voor een mooi krokant korstje. Ik kan je zeggen, dat wordt smullen!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept en de benodigde hoeveelheden van de bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus.

Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Bloemkoolschotel recepten

Heb je na deze bloemkoolschotel me gehakt en kaassaus de smaak te pakken en wil je vaker experimenteren met een lekkere bloemkoolschotel? Dan tip ik je graag deze varianten die je ook terugvindt op de website:

Ingrediƫnten

personen

Voor de kaassaus

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in een pan met water.
2
Stap 2
Kook in een andere pan bloemkoolroosjes 10 minuten voor.
3
Stap 3
Verwarm een pan op het vuur met olie en bak de gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Verwarm 25 gram boter in een pannetje. Doe de knoflook erbij en roer door. Doe dan de bloem erbij en roer tot een roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe, roer door en laat dit 5 minuten verwarmen op zacht vuur. Roer tussentijds door. Voeg zout en peper toe en haal de pan van het vuur. Roer hier 125 gram van de geraspte kaas door. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra melk toe en roer dit goed door.
6
Stap 6
Stamp de aardappelen fijn, met een klontje boter. Voeg hierbij de mosterd en breng op smaak met zout en peper.
7
Stap 7
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel het gehakt met hierover 2/3 van de bloemkoolroosjes en verdeel hierover de kaassaus. Verdeel hierover de overige bloemkoolroosjes en bestrooi de schotel met geraspte kaas.
8
Stap 8
Verwarm de bloemkoolschotel 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op