Ga naar de inhoud

Broccoli couscous met zalm en spinazie

Laat ik deze week aftrappen met een lekker licht en gezond recept, namelijk broccoli couscous met zalm en spinazie. Gerechten zoals bloemkoolnasi en courgetti zijn hot. Dit zijn gerechten waarbij de rijst of pasta wordt vervangen door groente dat qua substantie lijkt op dat wat wordt weggelaten. Met bloemkoolnasi heb...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Broccoli couscous met zalm en spinazie

Laat ik deze week aftrappen met een lekker licht en gezond recept, namelijk broccoli couscous met zalm en spinazie.

Gerechten zoals bloemkoolnasi en courgetti zijn hot. Dit zijn gerechten waarbij de rijst of pasta wordt vervangen door groente dat qua substantie lijkt op dat wat wordt weggelaten. Met bloemkoolnasi heb ik vaker gekookt. Een variant hierop, broccoli couscous had ik nog niet eerder gegeten. Het leek me leuk om hier eens mee aan de slag te gaan en te kijken of het iets voor mij is.

Broccoli couscous met zalm en spinazie

Door de stronk van de broccoli te vermalen ontstaat een soort couscous, kleine stukjes broccoli. Ik moet zeggen dat ik broccoli qua smaak minder neutraal vind dan de bloemkoolnasi. Wat mij betreft moet je de broccoli wel goed op smaak brengen. In dit geval heb ik gekozen voor citroen en basilicum, omdat ik dit goed vind passen bij de zalm en spinazie die ik ook in dit gerecht heb gebruikt.

Het resultaat is een lekker licht gerecht met veel groenten. Ik denk niet dat we dit vaak zullen eten, ik miste toch mijn rijst of pasta bij dit gerechtje. Toch vond ik het leuk om dit met jullie te delen.

En ik ben benieuwd hoe jullie hier in staan. Vinden jullie het leuk om dit soort experimentele recepten te proberen? Of ga je toch voor de versie met pasta of rijst?

broccolicouscous met zalm en spinazie

broccolicouscous met zalm recept

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broccoli couscous met zalm en spinazie

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan met olie aan beide kanten aan.
2
Stap 2
Vermaal de broccolistronk kort in een keukenmachine, zodat fijne korrels ontstaan. Bak de broccolicouscous kort in een wok of koekenpan met een beetje olijfolie aan.
3
Stap 3
Meng de broccoli met de basilicum, citroensap en rasp en een eetlepel olijfolie. Roer de spinazie er ook door.
4
Stap 4
Serveer de zalm met de broccolicouscous en spinazie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

1 reacties

Rene

Was heel erg lekker! Miste niet pasta ofzo maar wat ik wel miste waren pijnboompitten. Ga ik de volgende keer doen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op