Ga naar de inhoud

Broodstokjes met komkommer

  Sandwiches. Wie kent ze niet? De twee (of meer) boterhammen op elkaar met beleg er tussen. Je komt zo overal tegen. Bij de high tea, lunch, brunch en zelfs op het tankstation. Kant-en-klaar of vers en in verschillende formaten. Groot of klein, met (heel) veel of weinig beleg. En nu zelfs op een stokje. In een tijdschrift (ik
Delen op

Broodstokjes met komkommer

 Broodstokjes txt

Sandwiches. Wie kent ze niet? De twee (of meer) boterhammen op elkaar met beleg er tussen. Je komt zo overal tegen. Bij de high tea, lunch, brunch en zelfs op het tankstation. Kant-en-klaar of vers en in verschillende formaten. Groot of klein, met (heel) veel of weinig beleg. En nu zelfs op een stokje.

In een tijdschrift (ik vermoed dat het een huisblad van de Jumbo was) kwam ik dit idee tegen. Dit leek me ideaal voor een picknick, of als hapje bij een dagje varen door de polder. En dat was het ook. Broodstokjes dus.

Broodstokjes 2

Deze broodstokjes met ham, kaas en komkommer zien er feestelijk uit. Maar misschien vind je ze qua ingrediënten een beetje saai? Niets is minder waar. Er zit namelijk een verrassend sausje bij deze mini-sandwiches. Mierikswortelmayonaise. Je kunt dit vergelijken met de smaak van milde wasabi. Een goede combinatie met de ham, kaas en het frisse van de komkommer.

Broodstokjes 4

Broodstokjes met komkommer

Ingrediënten (voor 7 broodstokjes)

  • 4 plakken (wit) sandwich brood of 16 sneetjes casinobrood zonder korstjes
  • 1 eetlepel fijn geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • ongeveer 9 plakken ham
  • ongeveer 9 plakken kaas
  • komkommer

Extra benodigd: 7 satéprikkers

Bereiding

Meng de mayonaise met mierikswortel en breng dit met een beetje peper en zout op smaak. Schaaf 7 mooie plakken van de komkommer.

Smeer de plakken brood aan een kant in met de mierikswortelmayonaise. Beleg twee plakken vervolgens met ham en daarop de kaas. Leg hier een plak brood met de besmeerde kant naar beneden op.
Snijd de plakken brood in mooie vierkante stukjes. Je haalt ongeveer 15 vierkantjes uit een plak brood.

Rijg het uiteinde van een plak komkommer aan een satéprikker. Prik hier een vierkant mini sandwich op. Vouw de komkommer om de sandwich en prik hem weer in de prikker. Herhaal dit nog ongeveer 3 keer zodat de andere uiteinde van de komkommer vast geprikt zit. Hiervoor had ik 4 keer een vierkantje brood nodig.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

4 reacties

astrid

Lijkt me ook lekker met plakjes zalm ertussen!

Laat een bericht achter

Pinspiratie Picknick | Gewoon Marieke

[...] Een broodje op een stokje. Een super leuk en origineel idee gevonden op het blog van Brenda. Kijk op Brenda Kookt hoe je deze broodjes maakt. [...]

Laat een bericht achter

Ina

Wat een enorm leuk idee! Wel veel werk, maar als je mensen op bezoek krijgt die je een beetje wilt imponeren....? Ik moest mierikswortel even opzoeken, horseradish. Daar ben ik niet zo dol op, maar dit lijkt me ook lekker met honing-mosterd-mayonnaise, wat denk je? Ik heb je nog niet zolang geleden 'ontdekt', en ik heb vooral genoten van je ABC - DEF serie. Omelet met Mozzarella en Nomaatjes, brilliant! Dus nou ben ik een trouwe volgeling.

Laat een bericht achter

Tamara

Dat ziet er leuk uit zeg! Deze ga ik onthouden!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op