Ga naar de inhoud

Caprese quiche

Caprese quiche. Een lekkere quiche met tomaat en mozzarella. Lekker met groene pesto en basilicum. Plus extra kaas en pijnboompitjes.
20 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Caprese quiche

Caprese quiche

De afgelopen maanden ontbrak het hier op de website aan een nieuw recept voor een lekkere zomerquiche. Zonde, want quiche is wat mij betreft altijd goed. Je kunt het meenemen naar een picknick, strand of zwembad. Maar ook lekker bij een etentje thuis of bij de barbecue. Vandaag deel ik daarom een hele lekkere caprese quiche.

Een quiche met hoofdzakelijk tomaat en mozzarella. En vooruit, ook pesto. Yum!

Caprese quiche

Caprese quiche

Een caprese quiche dus. Een vegetarische quiche in dit geval. Want naast de standaard caprese-ingrediĆ«nten (tomaat, mozzarella en basilicum) wilde ik in dit geval zo min mogelijk extra’s toevoegen bij dit recept.

Wat ook fijn is aan deze caprese quiche is dat je vooraf niets hoeft te bakken of garen. Alle ingrediƫnten gaan zo hup het beslag in. Dat maakt deze quiche super simpel en snel om te maken qua bereiding.

Voor het quichedeeg gebruik ik vers hartige taartdeeg op rol. Hiermee bekleed ik de ingevette quichevorm. De tomaatjes en bolletjes mozzarella mengen we met de pesto. Het beslag maken we op basis van ei met melk en gedroogde basilicum met geraspte kaas. Dit verdelen we over de vorm en dan gaan de tomaatjes en mozzarella erbij. Bestrooi met extra geraspte kaas en pijnboompitjes en dan schuif je de quiche zo de oven in.

Caprese quiche

Zomerse quiches

Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je vast dat ik dol ben op quiches. Wij eten het thuis dan ook regelmatig als avondmaaltijd. Het is ook een gerecht waar je gemakkelijk restjes aan kunt toevoegen, en waar je heel goed veel groenten in kunt verwerken. Mijn dochters genieten hier ook erg van en eten dan dus meer groente dan ze vermoeden.

Op deze pagina vind je alle quiches die op de Website staan bij elkaar. Zoek je een lekkere zomerse quiche, dan tip ik je graag deze toppers:

Caprese quiche

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caprese quiche

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
3
Stap 3
Meng in een kom de cherrytomaatjes met mozzarella samen met de groene pesto.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gedroogde basilicum toe. Plus geraspte kaas.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de tomaatjes met mozzarella. Bestrooi met pijnboompitjes.
6
Stap 6
Bak de caprese quiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op