Ga naar de inhoud

Capresesalade met tortellini

Caprese, een combinatie die altijd lekker is! Deze keer zijn we voor een capresesalade met een twist gegaan. Capresesalade met tortellini. Een pastasalade, maar dan anders. En heel erg lekker! Komt deze capresesalade met tortellini bij jou op tafel deze zomer? De beroemde combinatie tomaat-basilicum-mozzarella vind ik eigenlijk altijd lekker....
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Capresesalade met tortellini

Caprese, een combinatie die altijd lekker is! Deze keer zijn we voor een capresesalade met een twist gegaan. Capresesalade met tortellini. Een pastasalade, maar dan anders. En heel erg lekker! Komt deze capresesalade met tortellini bij jou op tafel deze zomer?

Capresesalade met tortellini

De beroemde combinatie tomaat-basilicum-mozzarella vind ik eigenlijk altijd lekker. Waarmee je deze 3 ingrediƫnten ook combineert, het is altijd lekker. Niet voor niets is de capresesalade over de hele wereld bekend, bijna iedereen vindt deze combinatie lekker. Dus vond ik het tijd voor een nieuwe variant. En wel met tortellini. Capresesalade met tortellini, yum!

Deze gevulde pastakussentjes zijn voor mij een ware traktatie. Ik eet ze niet vaak, maar ik vind het altijd een feestje om ze op tafel te zetten.

Capresesalade met tortellini

Het is dus geen verrassing dat de basis van deze capresesalade met tortellini tomaat met mozzarella en basilicum is. En de gevulde pasta is ook al verklapt. Wat je nog niet heb verteld is dat er een hele lekkere dressing bij zit.

Dit feestje van caprese- ingrediĆ«nten en tortellini maken we onweerstaanbaar met een zachte dressing van ingekookte balsamicoazijn en honing. Deze licht stroperige dressing maakt deĀ capresesalade met tortellini helemaal af: het lichte zuurtje combineert heerlijk met de romige mozzarella, de frisse tomaat en de kruidige basilicum.

Het fijne aan pastasalades zoals deze is dat het super simpel is om te maken, binnen no time staat het op tafel. Het is een heerlijke avondmaaltijd of lunch. En je kunt het ook gemakkelijk meenemen. Ideaal bij een picknick of lunch to go.

Voor de tortellini kun je trouwens elke tortellini kiezen die jou lekker lijkt. Ik koos voor de kaasvulling, maar het is jouw feestje. Geniet ervan!

Capresesalade met tortellini

Capresesalade met tortellini

Heb je na deze capresesalade met tortellini trek gekregen en wil je meer lekkers met caprese. Dan tippen we je graag deze toppers:

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze capresesalade met tortellini

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat afkoelen.
2
Stap 2
Verwarm de balsamicoazijn in een (steel)pannetje op zacht vuur. Laat tot ongeveer de helft inkoken zodat de azijn wat dikker en stroperiger wordt. Haal daarna van het vuur, voeg dan de honing toe, roer door en laat staan tot serveren.
3
Stap 3

Halveer de cherrytomaatjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum af en snijd ze grof. Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de lente-ui in ringetjes. Meng alles dan in een kom met de olijfolie extra vergine en zout en peper.

4
Stap 4

Meng als laatste de afgekoelde tortellini door de tomatenmix. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

5
Stap 5
Schep de salade op de borden en sprenkel er de ingekookte balsamicoazijn overheen. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

1 reacties

Mirjam

Wat een heerlijke salade, Jorie. Ik heb er nog wat gemengde rucolasalade bij geserveerd. We hebben gesmuld. Groetjes, Mirjam

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op