Ga naar de inhoud

Carrotcake met crumbletopping

Carrotcake, met een twist! Namelijk gecombineerd met de appel-ktuimeltaart. Carrotbake met een crumbletopping. Yum!
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Carrotcake met crumbletopping

Tijd voor taart! En wat voor eentje, een super lekkere! Een carrotcake met crumbletopping. Een combinatie tussen de worteltjestaart en de appel-kruimeltaart. Dat wordt smullen!

Carrotcake met crumbletopping

Met taarten vind ik het heerlijk om te variëren in de keuken. Om iedere keer net even wat anders te doen waardoor je een andere taart hebt. Ik ga dan ook regelmatig voor fusion bakken, of bakken met een twist.

Dan combineer ik twee verschillende baksels tot een nieuw baksel. Zo maakte ik al eerder voor Brenda Kookt een brownie met cheesecaketopping. En nu heb ik weer een nieuwe combinatie voor je bedacht: carrotcake met crumbletopping. Een soort carrotcake meets appelkruimel!

En jongens, dit is me toch een topper! Super lekker!

Carrotcake met crumbletopping

Carrotcake met crumbletopping

Voor deze carrotcake met crumbletopping leek het me lekker om de smeuiige carrotcake te voorzien van een knapperige crumble als topping. En dat bleek inderdaad heel erg lekker!

De wortels geven de cake een sappige en zachte structuur terwijl de crumbletopping van boter, bloem en suiker voor een heerlijk krokant en zoet contrast zorgt. Het zachte van de wortelcake en het knapperige van de topping – ik ben fan!

De lekkerste carrotcake

Wil je de taart nóg een extra dimensie geven? Maak dan een simpele roomkaasicing en verdeel die in toefjes over de taart. Lekker!

Carrotcake met crumbletopping

Ingrediënten

punten

Voor de crumble

Extra benodigd

  • springvorm van 24cm
  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carrotcake met crumbletopping

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht) of 190 graden (convectie). Vet de springvorm in of bekleed ‘m met bakpapier.
2
Stap 2
Mix de olie met de suiker, de vanille-essence en de eieren tot een romig geheel.
3
Stap 3
Meng in de tussentijd in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel en de koekkruiden.
4
Stap 4
Spatel vervolgens de droge mix door de natte mix (dit kan ook met een pollepel), spatel niet te hard anders klop je alle lucht uit de natte mix. Spatel vervolgens de wortelrasp door de mix en schep het beslag in de vorm.
5
Stap 5
Zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak in 50 – 60 minuten gaar.
6
Stap 6
Maak in de tussentijd de crumble. Meng hiervoor de ingrediënten in een kom met je handen tot een soort nat zand. Verdeel de crumble over de taart als er nog 35 minuten op de klok staan.
7
Stap 7
Laat de taart in de vorm deels afkoelen voordat je ‘m eruit haalt en aansnijdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op