Champignonspiesjes met balsamicoazijn
Lekkere barbecuespiesjes van champignons. Deze champignonspiesjes met balsamicoazijn zijn eenvoudig om te maken, en een aanvulling bij iedere barbecue.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inChampignonspiesjes met balsamicoazijn
Bewaren
Lekkere barbecuespiesjes van champignons. Deze champignonspiesjes met balsamicoazijn zijn eenvoudig om te maken, en een aanvulling bij iedere barbecue.

Champignon recepten
Bij de barbecue wordt vaak veel vlees en vis gegeten. Maar natuurlijk is het ook erg lekker om voor vegetarische hapjes te gaan. Hapjes met groenten als basis maar bijvoorbeeld ook paddestoelen of champignons.
Ik ben gek op champignons, er staan dan ook al een aantal recepten met champignons online die het goed doen bij een barbecue, Zoals de knoflookchampignons met spek en kaas, de Toscaanse knoflookchampignons met spinazie en rode pestosaus met champignons. Deze recepten kun je op de barbecue bereiden door een pannetje of aluminium-schaal te gebruiken.
Maar ook de Portobello caprese een super lekker vegetarisch hapje (met portobello’s) van de barbecue.
Het me lekker om deze keer aan de slag te gaan met een lekker champignon-spiesje voor op de barbecue.
Champignons zijn zeer geschikt om aan een spiesje te rijgen. Je kunt de champignons heel aan een spiesje rijgen, of in kwarten snijden zoals ik heb gedaan. De champignons breng ik op smaak met balsamicoazijn. Dat maakt een heerlijk spiesje met veel smaak.

Champignonspiesjes met balsamicoazijn
De champignonspiejes met balsamicoazijn zijn super simpel om te maken, en een lekkere aanvulling bij de barbecue. Of je nu gaat voor een vegetarische barbecue, of een barbecue met vlees of vis. Deze spiesjes passen er altijd wel bij.
De champignons snijd ik in dit geval in 3 parten, als je kleinere champignons gebruikt kun je ze ook heel laten. De champignons marineren we in een mengsel van balsamicoazijn met sojasaus, knoflook, tijm, zout en peper. Het is het lekkerste om de champignons hier minimaal een half uurtje in te laten marineren.
Hierna rijg je de parten champignon aan satéprikkers (week deze vooraf even in een bakje met water). Grill de champignonspietjes met balsamicoazijn rondom op de barbecue, tot ze zacht zijn.
Ingrediënten
Extra benodigd
- satéprikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonspiesjes met balsamicoazijn
Stap 1
Week de satéprikkers even in water.Stap 2
Snijd de champignons in drie partjes.Stap 3
Meng de balsamicoazijn met sojasaus, geperste knoflook, tijm, zout en peper.Stap 4
Marineer de champignons in het mengsel gedurende 30 minuten.Stap 5
Rijg de champignons aan een spies en grill ze op middelhoog vuur tot ze net zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.Ingrediënten
Extra benodigd
- satéprikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonspiesjes met balsamicoazijn
Stap 1
Week de satéprikkers even in water.Stap 2
Snijd de champignons in drie partjes.Stap 3
Meng de balsamicoazijn met sojasaus, geperste knoflook, tijm, zout en peper.Stap 4
Marineer de champignons in het mengsel gedurende 30 minuten.Stap 5
Rijg de champignons aan een spies en grill ze op middelhoog vuur tot ze net zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in