Ga naar de inhoud

Champignonspiesjes met balsamicoazijn

Lekkere barbecuespiesjes van champignons. Deze champignonspiesjes met balsamicoazijn zijn eenvoudig om te maken, en een aanvulling bij iedere barbecue.

20 minuten Bereidingstijd
Champignonspiesjes met balsamicoazijn

Champignonspiesjes met balsamicoazijn

Lekkere barbecuespiesjes van champignons. Deze champignonspiesjes met balsamicoazijn zijn eenvoudig om te maken, en een aanvulling bij iedere barbecue.

Champignonspiesjes met balsamicoazijn

Champignon recepten

Bij de barbecue wordt vaak veel vlees en vis gegeten. Maar natuurlijk is het ook erg lekker om voor vegetarische hapjes te gaan. Hapjes met groenten als basis maar bijvoorbeeld ook paddestoelen of champignons.

Ik ben gek op champignons, er staan dan ook al een aantal recepten met champignons online die het goed doen bij een barbecue, Zoals de knoflookchampignons met spek en kaas, de Toscaanse knoflookchampignons met spinazie en rode pestosaus met champignons. Deze recepten kun je op de barbecue bereiden door een pannetje of aluminium-schaal te gebruiken.

Maar ook de Portobello caprese een super lekker vegetarisch hapje (met portobello’s) van de barbecue.

Het me lekker om deze keer aan de slag te gaan met een lekker champignon-spiesje voor op de barbecue.

Champignons zijn zeer geschikt om aan een spiesje te rijgen. Je kunt de champignons heel aan een spiesje rijgen, of in kwarten snijden zoals ik heb gedaan. De champignons breng ik op smaak met balsamicoazijn. Dat maakt een heerlijk spiesje met veel smaak.

Champignonspiesjes met balsamicoazijn

Champignonspiesjes met balsamicoazijn

De champignonspiejes met balsamicoazijn zijn super simpel om te maken, en een lekkere aanvulling bij de barbecue. Of je nu gaat voor een vegetarische barbecue, of een barbecue met vlees of vis. Deze spiesjes passen er altijd wel bij.

De champignons snijd ik in dit geval in 3 parten, als je kleinere champignons gebruikt kun je ze ook heel laten. De champignons marineren we in een mengsel van balsamicoazijn met sojasaus, knoflook, tijm, zout en peper. Het is het lekkerste om de champignons hier minimaal een half uurtje in te laten marineren.

Hierna rijg je de parten champignon aan satéprikkers (week deze vooraf even in een bakje met water). Grill de champignonspietjes met balsamicoazijn rondom op de barbecue, tot ze zacht zijn.

Ingrediënten

spiesjes

Extra benodigd

  • satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze champignonspiesjes met balsamicoazijn

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Week de satéprikkers even in water.
2
Stap 2
Snijd de champignons in drie partjes.
3
Stap 3
Meng de balsamicoazijn met sojasaus, geperste knoflook, tijm, zout en peper.
4
Stap 4
Marineer de champignons in het mengsel gedurende 30 minuten.
5
Stap 5
Rijg de champignons aan een spies en grill ze op middelhoog vuur tot ze net zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Bekijk ook andere recepten
Bruschetta caprese
Champignonspiesjes met balsamicoazijn
Tropische fruitsalade
Aardappelsalade met biet en makreel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op