Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta
![Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-03.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCouscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta
Bewaren
Vandaag deel ik een hele lekkere winterse maaltijdsalade met je. Eigenlijk is het gek dat dit recept nog niet online stond. Want deze couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta is een van mijn favorieten die ik zelf regelmatig maak deze donkere maanden van het jaar. Ik vind het een hele fijne makkelijke maaltijd of lunch. Bij deze kun jij er ook mee aan de slag.
![Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-09.jpg)
Couscoussalade
Couscous is ideaal om te gebruiken in een maaltijdsalade. Het is makkelijk om te bereiden, licht en voedzaam. Zeker als je volkoren couscous gebruikt.
Officieel hoor je couscous te stomen, maar wellen in water kan ook heel goed. En dan is de couscous zelfs met 5 minuten al klaar. Couscous absorbeert het vocht. Water, maar je kunt ook bouillon gebruiken. Ook dressing wordt goed opgenomen door de couscous waardoor de couscoussalade goed op smaak is.
Daarbij is het lekker om couscous zowel warm als koud te eten. Dat maakt het wat mij betreft treft dus ook ideaal tijdens de koudere maanden in het jaar. Vaak eet ik het de eerste keer warm, en dagen erna nog een restje koude couscoussalade bij de lunch.
Scroll naar beneden voor de receptkaart me het uitgewerkte recept van de couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta.
![Couscous salade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-05.jpg)
Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta
Deze keer ben ik gegaan voor een combinatie van couscous met geroosterde pompoen, spinazie en feta. Extra lekker met balsamicoazijn (of dadelazijn als je het in huis hebt).
Het is eenvoudig om de couscoussaldde met geroosterde pompoen te maken. De pompoenblokjes roosteren we in de oven met olijfolie, zout en peper en een beetje honing.
Ondertussen bereiden we de couscous en roosteren we de pijnboompitjes.
De gewelde couscous mengen we met spinazie en balsamicoazijn. Hieroverheen verdelen we de geroosterde pompoen. Maak de couscoussalade af met verkruimelde feta en de geroosterde pijnboompitjes.
Tip: bewaar restjes in de koelkast, dit is de volgende dag heerlijk om koud als lunch te eten. Liever warm? Eventueel kun je het ook even kort opbakken in de koekenpan.
![Couscous salade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-03.jpg)
Couscoussalade recepten
Als je aan de slag bent gegaan met de couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta smaakt het misschien naar meer en wil je vaker couscous eten? Ik tip je daarom een aantal van mijn favoriete recepten voor couscoussalade.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Verdeel hierover olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Drizzle hierover honing. Rooster de pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 3
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 5
Meng de couscous met verse spinazie en de balsamicoazijn. Verdeel hierover de geroosterde pompoen. Maak af met verkruimelde feta en pijnboompitjes.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Verdeel hierover olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Drizzle hierover honing. Rooster de pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 3
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.Stap 5
Meng de couscous met verse spinazie en de balsamicoazijn. Verdeel hierover de geroosterde pompoen. Maak af met verkruimelde feta en pijnboompitjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
![Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Couscous-met-pompoen-spinazie-en-feta-03.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Snelle panlasagne](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/600.BK-november202424284-panlasagne.JoorKitchen.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Pulled chicken](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/02/Web-Pulled-chicken-3.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in![Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie](https://brendakookt.nl/app/uploads/2025/01/Web-Broodje-mozzarella-met-parmaham-pesto-en-crispy-chili-olie-04.jpg)
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in