Ga naar de inhoud

Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Lekkere winterse maaltijdsalade. Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta. Een hele lekkere combi!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta

Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Vandaag deel ik een hele lekkere winterse maaltijdsalade met je. Eigenlijk is het gek dat dit recept nog niet online stond. Want deze couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta is een van mijn favorieten die ik zelf regelmatig maak deze donkere maanden van het jaar. Ik vind het een hele fijne makkelijke maaltijd of lunch. Bij deze kun jij er ook mee aan de slag.

Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta

Couscoussalade

Couscous is ideaal om te gebruiken in een maaltijdsalade. Het is makkelijk om te bereiden, licht en voedzaam. Zeker als je volkoren couscous gebruikt.

Officieel hoor je couscous te stomen, maar wellen in water kan ook heel goed. En dan is de couscous zelfs met 5 minuten al klaar. Couscous absorbeert het vocht. Water, maar je kunt ook bouillon gebruiken. Ook dressing wordt goed opgenomen door de couscous waardoor de couscoussalade goed op smaak is.

Daarbij is het lekker om couscous zowel warm als koud te eten. Dat maakt het wat mij betreft treft dus ook ideaal tijdens de koudere maanden in het jaar. Vaak eet ik het de eerste keer warm, en dagen erna nog een restje koude couscoussalade bij de lunch.

Scroll naar beneden voor de receptkaart me het uitgewerkte recept van de couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta.

Couscous salade met spinazie, pompoen en feta

Couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Deze keer ben ik gegaan voor een combinatie van couscous met geroosterde pompoen, spinazie en feta. Extra lekker met balsamicoazijn (of dadelazijn als je het in huis hebt).

Het is eenvoudig om de couscoussaldde met geroosterde pompoen te maken. De pompoenblokjes roosteren we in de oven met olijfolie, zout en peper en een beetje honing.

Ondertussen bereiden we de couscous en roosteren we de pijnboompitjes.

De gewelde couscous mengen we met spinazie en balsamicoazijn. Hieroverheen verdelen we de geroosterde pompoen. Maak de couscoussalade af met verkruimelde feta en de geroosterde pijnboompitjes.

Tip: bewaar restjes in de koelkast, dit is de volgende dag heerlijk om koud als lunch te eten. Liever warm? Eventueel kun je het ook even kort opbakken in de koekenpan.

Couscous salade met spinazie, pompoen en feta

Couscoussalade recepten

Als je aan de slag bent gegaan met de couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta smaakt het misschien naar meer en wil je vaker couscous eten? Ik tip je daarom een aantal van mijn favoriete recepten voor couscoussalade.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscoussalade met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Verdeel hierover olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Drizzle hierover honing. Rooster de pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.
3
Stap 3
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
5
Stap 5
Meng de couscous met verse spinazie en de balsamicoazijn. Verdeel hierover de geroosterde pompoen. Maak af met verkruimelde feta en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Couscoussalade met spinazie, pompoen en feta
Snelle panlasagne
Pulled chicken
Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op