Ga naar de inhoud

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Cranberry tiramisu met witte chocolade. Serveer deze kerstige tiramisu in een grote schaal of in feestelijke glaasjes.

40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Yum, toetjestijd! En wat voor eentje. Een super lekker, feestelijke cranberry tiramisu met witte chocolade. Een toetje dat super gemakkelijk in om te maken, maar waar je toch de show mee steelt. Zeker als je het serveert in zo’n mooi glaasje, maar in een grote schaal kan natuurlijk ook.

Ik vertel je er alles over, zodat je zelf aan de slag kunt.

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Zeg je gemakkelijk toetje dan zeg je tiramisu.Tiramisu is fris, in dit geval ook fruitig en het valt heel vaak in de smaak. Op vele etentjes heb ik inmiddels een tiramisu op tafel gezet. Zoals het hoort met lange vingers, maar ook met ander koekjes. Met chocolade, karamel of juist fruit. Het kan allemaal!

Cranberry tiramisu met witte chocolade

In dit geval heb ik gekozen voor en kerstige tiramisu met cranberry. Want zeg je kerst dan zeg je cranberry. Het rode besje wordt bij menig kerstrecept gebruikt.In dit geval combineer ik koekjes en crème met lekkere homemade cranberrysaus. En als kerst op de taart, witte chocolade. Een combinatie van zacht, knapperig, zoet en friszuur. Yum!

Traditioneel wordt Italiaanse tiramisu gemaakt van mascarponecrème met (rauwe) eieren. In dit geval combineer ik het met slagroom waardoor groot en klein, zwanger of niet van dit lekkere toetje kan genieten.

De tiramisu maak ik in dit geval op in grote wijnglazen, zo worden ze extra feestelijk en heb je 1-persoonsporties. Wil je toch voor een grote schaal gaan, dat kan ook. In het recept geef ik je beide bereidingen.

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Tiramisu recepten – variatietips

Wil je met de kerstdagen gaan voor tiramisu, maar liever niet deze cranberry tiramisu met witte chocolade? Dan tip ik je graag deze toppers:

Cranberry tiramisu met witte chocolade

Ingrediënten

personen

Voor de cranberrysaus:

Extra benodigd

  • 10 mooie glazen of een schaal van 20x15 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cranberry tiramisu met witte chocolade

Bereiding: 40 minuten

Voor de cranberrysaus:

Stap 1
Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur, verwijder de steranijs en het kaneelstokje. Pureer de saus glad met een keukenmachine. Haal de saus door een zeef om velletjes eruit te halen.

Voor de tiramisu:

1
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.

Bij opmaken van de tiramisu in een grote schaal:

1
Stap 1
Dep ½ van de bastognekoeken in de koffie en verdeel dit over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is.
2
Stap 2
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laagje bastognekoeken in koffie gedept. Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.
3
Stap 3
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de cranberrysaus over de tiramisu. Maak af met geschaafde witte chocolade.

Bij opmaken van tiramisu in glaasjes:

1
Stap 1
Verdeel 1,5 tot 2 bastognekoeken over de bocem van de glaasjes. Verdeel hierover wat van de koffie.
2
Stap 2
Verdeel hierover het slagroom-mascarponemengsel.
3
Stap 3
Zet de glaasjes eventueel tot gebruik terug in de koelkast, of maak het meteen af om te serveren.
4
Stap 4
Verdeel vlak voor het serveren de cranberrysaus over de tiramisu. Maak af met geschaafde witte chocolade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

4 reacties

Dorina

Hoi Brenda, bedankt weer voor dit lekkere recept! Vraagje wat zou nog een lekkere vervanger zijn voor de cranberry’s? En kan ik dat dan op dezelfde manier als deze saus klaar maken? Alvast bedankt! Groeten Dorina

Laat een bericht achter

Aafke

Ik zou ook graag een vervanger voor de cranberry saus willen weten!

Anna

Hoi Brenda,, ga deze gelijk uitproberen. Ziet er in de glazen prachtig uit ! Dat is dus ook mijn vraag. Ik lees dat je bij de glaasjes de koek er "droog" in doet en daarna de koffie. Heb je een tip hoe je dat netjes doet ? De mascarponecreme kan met spuitzak maar ik vind het altijd een kunst om bij deze hoge glazen alles mooi en schooon tehouden.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op