Crispy Chicken tortilla
Bewaren
Yum, er staat weer Tex Mex op het menu! En wat voor eentje, een hele lekkere kan ik je vertellen. Ik ben namelijk aan de slag gegaan met mijn ultieme Crispy Chicken Tortilla. Een tortilla gevuld met de lekkerste gekruide en krokante kip, American Ranch sausje, gebakken spek én geraspte cheddar. Kortom al het lekkers op 1 tortilla!
Crispy chicken
Dit jaar heeft Santa Maria mij als ambassadeur gevraagd om aan de slag te gaan met de Tex Mex recepten die jullie het vaakst op tafel zetten. Op Instagram heb ik een oproepje geplaatst en ontzettende leuke reactie van jullie ontvangen. Inmiddels heb ik het recept voor Fajita’s met biefstukreepjes met jullie gedeeld en het recept voor een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s.
Één van jullie andere favorieten is een tortilla (of wrap) met kip. En terecht, want een tortilla gevuld met kipfilet staat bij ons thuis ook regelmatig op het menu, en het fijne is dat het ook helemaal niet ingewikkeld of lang hoeft te duren voor dit maaltje op tafel staat.
Voor dit recept ben ik aan de slag gegaan met mijn favoriete Santa Maria product (naast de nacho’s), de Crispy Chicken Seasoning Mix. Deze keer ga ik voor mijn ultieme Crispy Chicken Tortilla.
Krokante gepaneerde kip
Zelf kip paneren kan een tijdrovend klusje zijn. Maar dat is het niet als je de Crispy Chicken Seasoning Mix van Santa Maria gebruikt. Dan is het paneren van je krokante kip juist een fluitje van een cent. De reepjes kip meng je in een kom samen met de kruidenmix met een eetlepel olijfolie. Roer het door en verdeel de kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven en je heerlijke crispy chicken is klaar.
In dit geval verwerk ik de Crispy Chicken op een goed gevulde tortilla. Tip: Je kunt Crispy Chicken Strips ook als hapje serveren. Lekker met guacamole, sweet chilisaus of de American Ranch dip.
Crispy Chicken Tortilla met spek en ranch dip
Yes, mijn ultieme Crispy Chicken Tortilla dus. Als basis neem ik een Santa Maria Medium Tortilla en dus de Crispy Chicken kipreepjes. Een sausje mag wat mij betreft niet ontbreken bij een gevulde tortilla als deze. Ik ben deze keer gegaan voor Santa Maria Dip Mix American Ranch. Dit een fris sausje dat een beetje knoflook-achtig is. Dit past lekker bij de krokante kip. Ook voeg ik ijsbergsla toe, krokant gebakken ontbijtspek, cherry tomaatjes en geraspte cheddar mag ook niet ontbreken.
Het fijne aan maaltjes als deze is dat het hele gezin ervan smult. Dat komt doordat ik de ingrediënten in kommetjes op tafel zet, zo kan iedereen zijn eigen favoriete (of ultieme) tortilla samenstellen. Zo laat mijn vriend de saus achterwege, kind 1 de sla en kind 2 alles wat gezond of onbekend is voor haar.
Zet jij de Crispy Chicken Tortilla met spek en ranch dip ook op tafel? Ik ben benieuwd met welke extra ingrediënten je dit recept combineert. Ik zou zeggen, geef er lekker je eigen draai aan!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Santa Maria.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy chicken tortilla
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom de kipreepjes met 1 eetlepel olijfolie en het zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning mix. Verdeel de gepaneerde kip over de bakplaat en bak dit in 15 minuten in de oven gaar en krokant.Stap 3
Verwarm ondertussen een koekenpan op het fornuis en bak de plakken ontbijtspek hierin goudbruin en krokant. Laat het gebakken spek hierna op een velletje keukenpapier uitlekken.Stap 4
Meng de zure room met de Santa Maria Dip Mix American Ranch.
Stap 5
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Beleg de tortilla’s door eerst een laagje van de American Ranch erover te verdelen. Verdeel hierover wat ijsbergsla en 2 plakjes gebakken spek. Leg hier de stukjes Crispy Chicken op en verdeel hierover de tomaatjes en geraspte cheddar.
Stap 7
Vouw de tortilla’s dicht en geniet van deze heerlijke belegde Crispy Chicken Tortilla’s.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy chicken tortilla
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom de kipreepjes met 1 eetlepel olijfolie en het zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning mix. Verdeel de gepaneerde kip over de bakplaat en bak dit in 15 minuten in de oven gaar en krokant.Stap 3
Verwarm ondertussen een koekenpan op het fornuis en bak de plakken ontbijtspek hierin goudbruin en krokant. Laat het gebakken spek hierna op een velletje keukenpapier uitlekken.Stap 4
Meng de zure room met de Santa Maria Dip Mix American Ranch.
Stap 5
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Beleg de tortilla’s door eerst een laagje van de American Ranch erover te verdelen. Verdeel hierover wat ijsbergsla en 2 plakjes gebakken spek. Leg hier de stukjes Crispy Chicken op en verdeel hierover de tomaatjes en geraspte cheddar.
Stap 7
Vouw de tortilla’s dicht en geniet van deze heerlijke belegde Crispy Chicken Tortilla’s.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.