Crispy chicken tortizza
Yes, we gaan vandaag voor een Tex Mex feestje! Met een hele lekkere Crispy Chicken Tortizza. Een feestje op je bord, maar ook om klaar te maken én om samen van te genieten! Dit recept hebben we samen gemaakt en gegeten bij de live editie van de Santa Maria Kookclub afgelopen maandag. Het was superCrispy chicken tortizza
Bewaren
Yes, we gaan vandaag voor een Tex Mex feestje! Met een hele lekkere Crispy Chicken Tortizza. Een feestje op je bord, maar ook om klaar te maken én om samen van te genieten! Dit recept hebben we samen gemaakt en gegeten bij de live editie van de Santa Maria Kookclub afgelopen maandag.
Het was super leuk om samen met jullie de keuken in te duiken, en daarna van het lekkers te genieten. Én met dit recept bewijzen we dat het super simpel kan zijn om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je hoeft bijna niet te koken, alleen de Crispy kip in de oven te schuiven, wat groenten te snijden en de tortizza te beleggen.
Daarbij zijn Tex Mex gerechten zoals deze chicken tortizza ideaal om te delen. Aanstaande zaterdag is het Burendag. #kookmeer op 24 september en verras iemand met een lekkere Tex Mex maaltijd.
Live Santa Maria Kookclub
Afgelopen maandag was onze #santamariakookclub live bij elkaar. Samen (met ook een aantal van jullie!) gingen we onder andere aan de slag met deze heerlijke Crispy Chicken Tortilla’s en we genoten van een Tex Mex buffet. Het was superleuk om jullie te ontmoeten en om samen aan de slag te gaan.
Deze editie van onze Santa Maria kookclub werd omgedoopt tot #kookmeerclub. Zo vroegen we tijdens het event ook aandacht voor Burendag, dat aanstaande zaterdag plaatsvindt.
Kookmeer met burendag
Tex Mex gerechten zijn ideaal om extra porties van te maken en om te delen. Bijvoorbeeld met je buren. Het is 24 september namelijk burendag, samen met Santa Maria ben ik hier trotse partner van.
Burendag is hét moment om te beseffen dat vers en voedzaam koken niet voor iedereen mogelijk is. Misschien zijn er wel mensen in de straat slecht ter been of hebben ze het niet breed. Kook een portie van je favo Tex Mex gerecht extra en breng dit langs #kookmeerclub. En dat geldt natuurlijk niet alleen op burendag, maar dat kan altijd.
Naast de tortizza zijn deze Tex Mex gerechten ook zeer geschikt om in grotere porties te maken en te delen: Quesadilla’s uit de oven met gehakt en de pulled chicken taco’s.
Tex Mex Tortizza
Een tortizza is een soort pizza, maar dan gemaakt met een bodem van wraps. En de tortizza beleg je natuurlijk met je favo Tex Mex toppings.
De ontdekking voor mij de afgelopen maanden is de Santa Maria kruidenmix voor Crispy Chicken. Zo eenvoudig om lekkere kruidige stukjes kip klaar te maken. En niet alleen voor lekker gekruide krokante kip, ook lekker met groenten zoals ik bij deze wraps deed. Dit werd de basis van mijn crispy chicken tortizza.
Naast de stukje crispy chicken uit de oven voeg ik reepjes paprika toe, mais en een handje nacho’s. Guacamole, Santa Maria Peach & Chili salsa en gehakte verse peterselie maken de tortizza voor mij af.
Tortizza maken
Een tortizza is super simpel om te maken. De basis is de wrap, deze beleg je met een laagje taco saus. Hierover verdeel je een dun laagje cheddar en je favo tex mex ingrediënten. In dit geval dus de stukjes crispy chicken, mais en paprika. Nacho’s om het af te toppen, met eventueel extra cheddar.
De tortizza verwarm je 6 tot 8 minuten in de oven, en dan is het al lekker krokant en is je tortizza klaar. Maak af met verse guacamole, salsa en peterselie.
Tip: het is ook leuk om de ingrediënten van de chicken tortizza op tafel te zetten en iedereen aan tafel zijn eigen tortizza te laten beleggen. Superleuk om dit samen met kids te doen zodat ze eigenlijk zelf koken.
Crispy Chicken tortizza
Bereidingstijd 15 minuten +25 minuten oventijd
Ingrediënten voor 8 stuks (4 personen)
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
- 1 pakje Santa Maria Tortilla Wrap Small
- 1 pot Santa Maria Taco Saus Medium
- 200 gram geraspte Cheddar kaas
- 1 rode paprika, in reepjes
- 4 eetlepels mais, uitgelekt
- 100 gram Santa Maria Nacho’s
- 2 avocado’s
- 1 zakjes Santa Maria Dip Mix Guacamole
- Santa Maria Peach & Chili salsa
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de blokjes kip met de Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix en een eetlepel olijfolie. Roer dit goed door elkaar. Verdeel de kipblokjes over de bakplaat en rooster dit 15 minuten krokant en gaar in de oven.
Zet de oven hierna op 180 graden.
Besmeer de wraps met een dun laagje Santa Maria Taco Saus Medium. Bestrooi dit met cheddar kaas en verdeel hierover reepjes paprika, mais en de blokjes crispy chicken. Verdeel hierover een paar nacho’s en bestrooi met nog wat extra cheddar.
Bak de tortizza’s 6-8 minuten in de oven krokant.
Verwijder de pit van de avocado’s en verwijder de schil. Pureer de avocado’s en meng met de Santa Maria kruidenmix voor guacamole.
Serveer de tortizza’s met guacamole en Santa Maria Peach & Chili salsa en bestrooi met peterselie.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.