Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Lekkere makkelijk maaltijd, ideaal voor op de camping. Eenpanspasta met broccoli en cherrytomaatjes. Campingrecept.

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Barbecue, bijvoorbeeld Cadac Safari Chef
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm olie in de pan op de barbecue. Fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de worstjes erbij en bak ze rondom aan.
2
Stap 2
Doe hierna de broccoliroosjes bij de pan en verwarm ze mee.
3
Stap 3

Voeg hierna de kippenbouillon en de pasta toe. Breng aan de kook en laat dit (met een deksel op de pan) 12 tot 15 minuten pruttelen tot de pasta en de broccoliroosjes beetgaar zijn.

4
Stap 4
Het kookvocht is opgenomen door de pasta. Zit er toch nog wat vocht in de pan? Giet dit dan af.
5
Stap 5
Roer de gehalveerde cherrytomaten door de pasta en garneer met geraspte Parmezaan.
6
Stap 6
Serveer de pasta hierna direct.
  • Ook lekker om 2 eetlepels crème fraîche door de pasta te roeren zodat het gerecht romiger wordt
  • Je kunt (een deel van) de bouillon ook vervangen door een blik tomatenblokjes, of gezeefde tomaten. Zo maak je een snelle pasta met rode saus.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent dat velen van ons ook weer op vakantie gaan. En wat fijn dat dat inmiddels ook weer kan! De camping is bij veel gezinnen favoriet (ook bij ons) en daarom leek het me leuk om weer een echt campingrecept met jullie te delen. Deze keer gaan we voor een hele eenvoudige (maar lekkere) eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Barbecue is onmisbaar

Op vakantie, en dus ook op de camping, wordt veel lekker gegeten. De barbecue gaat uiteraard aan. Hierop kun je traditioneel barbecueën, maar ook echt koken. Het recept voor deze eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli is echt koken, maar met zo min mogelijk inspanning. Het blijft tenslotte vakantie.

Wij koken op vakantie op de barbecues van CADAC. Vorig jaar viel het mij op hoeveel mensen er op de camping koken op de Safari Chef. Een compact model dat ideaal is voor 4 personen. De pootjes van de Safari Chef kun je inklappen zodat je hem heel klein kunt opbergen. De barbecue komt met pandrager, BBQ rooster, bakplaat en deksel die je ook als pan kunt gebruiken. Dus je kunt er alle kanten mee op. Er is zelfs een pizzasteen verkrijgbaar voor op de Safari Chef, dus je kunt er alles mee dat je ook met de grotere CADAC barbecues kan.

Zelf gebruiken we de Safari Chef graag als we bijvoorbeeld een middag gaan varen en onderweg willen eten. De barbecue neemt weinig ruimte in beslag, is licht en bouw je binnen no time op. Zo kun je ter plekke genieten van een een barbecue of broodje hamburger.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Naast de lekkere dingen is het ook fijn om het eten op vakantie af te wisselen met wat gezonder voedsel. Zelf kan ik daar na een paar dagen barbecue, pizza en patat enorm naar uit kijken. En ook voor mijn dochters vind ik het fijn om ook op vakantie zo nu en dan ook gezond te eten. De recepten die ik voor CADAC’s Camping Kookboek ontwikkelde komen hier dan ook van pas!

Iets wat in dat geval altijd goed is, is pasta. Het fijne aan een eenpanspasta is dat je er lekker mee kunt variëren, het is simpel om te maken en bij ons geniet het hele gezin ervan. Zelfs de meiden 😉

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Een eenpansgerecht doet het altijd goed als campingrecept. Je hebt er weinig dingen voor nodig en hebt weinig afwas. In dit geval heb ik ook rekening gehouden met de ingrediënten. Zo gebruiken we weinig kruiden, maar heeft het gerecht wel smaak.

De pasta koken we in dit geval samen met de broccoli gaar in dezelfde pan. En ook hier gaat ui, knoflook en de worstjes bij. De smaakmaker van dit campingrecept zijn de chipolataworstjes. Deze geven smaak aan het gerecht, samen met een bouillonblokje. Als de pasta en broccoli gaar zijn voegen we cherrytomaatjes en geraspte Parmezaan toe om het gerecht af te maken. Als je van een romige pasta houdt is het ook lekker om nog een beetje crème fraîche door de eenpanspasta te roeren.

Tips: gebruik voor deze eenpanspasta ingrediënten die verkrijgbaar zijn op de plek van je vakantiebestemming. Met de pasta kun je natuurlijk variëren. Penne, fusilli, macaroni, neem de pastasoort die jij wilt. Zijn er geen chipolataworstjes verkrijgbaar? Neem dan andere worstjes. Geen cherrytomaatjes? Neem grote tomaten die je in blokjes snijdt. Geen broccoli? Gebruik bijvoorbeeld courgette.

Ga je liever voor een eenpanspasta met rode saus? Vervang (een deel van de) bouillon in dat geval door een blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten.

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli

Campingrecepten

Wil je na deze eenpanspasta met chipolataworstjes en broccoli meer inspiratie voor lekkere campingrecepten? Dan tip ik je graag deze toppers:

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Theo
4/5 sterren

Zeer geslaagd recept, heerlijk gegeten!! En heel handig zo op de camping, lekker snel klaar.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op