Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Gebakken rijst met ananas

Snelle maaltijd: Gebakken rijst met ananas. Lekker met kerrie en cashewnoten.

25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gebakken rijst met ananas

Er staat vandaag weer een heerlijke makkelijke maaltijd voor jullie klaar! En deze keer is het een bijzondere, dit recept is namelijk een sneak peek van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021!  We gaan voor gebakken rijst met ananas. Een lekker snel roerbak gerecht met kerrie, ananas en cashewnoten.

Gebakken rijst met ananas

Een jaar lang kookplezier

Voor de derde keer op rij is hebben we de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender ontwikkeld. Het is veel werk, maar ook zo tof om weer een hele kalender te vullen met recepten! In de 2021 kalender staan 250 recepten, 100 recepten komen van de blog en 150 recepten zijn nieuw. Dit recept voor gebakken rijst met ananas is daar één van.

De kalender is hét antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag? Met de scheurkalender kook je in 2021 vers en gevarieerd en zet je iedere dag iets anders op tafel.

De recepten zijn binnen 30 minuten bereid. Daarbij wisselen we vlees- en visrecepten af met vegetarische recepten. Dit jaar hebben we ook extra tips in de kalender opgenomen waardoor je een gerecht gemakkelijker vegetarisch maakt of juist vlees of vis toevoegt aan een recept zonder vlees.

Voor € 15,95 bied de kalender een jaar lang kookplezier. Het is dan ook een ideaal cadeau voor de feestdagen! De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023 is nu verkrijgbaar. Én er is nu ook een handig bewaarmapje bij de kalender te bestellen om alle favorieten recepten in op te bergen. Klik hier voor meer informatie over de kalender, en om een bestelling te plaatsen.

Pssst! Wil je weten wat voor recepten er nog meer in de scheurkalender staan? Op deze pagina vind je alvast een preview van een aantal pagina’s uit de kalender. Ook staat dit recept voor tjap tjoy in de kalender en vorig jaar stond deze ovenschotel er in.

Gebakken rijst met ananas

Gebakken rijst met ananas

Het duurt nog even voordat de koks uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021 dit recept voor gebakken rijst met ananas tegen gaan komen. Het staat namelijk op de planning voor vrijdag 15 oktober 2021.

Toen ik dit recept ontwikkelde was ik opzoek naar een snel rijstgerecht. Liefst niet met een sausje, want die stonden al een paar keer in de kalender. Het moest een gerecht zijn zonder saus. Gebakken rijst is dan een van mijn favorieten. Het heeft structuur, je kunt er eenvoudig smaken aan toevoegen en het is ook erg makkelijk. Perfect voor de scheurkalender dus!

Deze keer ging ik voor een combinatie van ananas met roerbakgroenten. Daarbij voegde ik kerrie en sojasaus toe, samen met cashewnoten en lente-ui.

Voor de oplettende lezer: de doperwten zie je inderdaad niet terug op de foto, ik bleek ze niet in huis te hebben. Dus heb ik het zonder gemaakt, en dat ging ook prima.

Tip: gerechten als deze zijn zeer geschikt om te te vriezen. Kook dus een extra portie zodat je een andere keer niet hoeft te koken maar alleen hoeft op te bakken.

Gebakken rijst met ananas

Gebakken rijst met ananas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebakken rijst met ananas

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst hierna afkoelen.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote hapjespan of wok en fruit de ui. Doe de knoflook, roerbakgroenten en erwten erbij en bak deze 5 minuten mee.
3
Stap 3

Roer nu de gekookte rijst, sojasaus en kerriepoeder erdoor. Bak de rijst 5 minuten mee en voeg daarna de ananas, lente-ui en cashewnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.

4
Stap 4
Garneer met koriander of peterselie en serveer het rijstgerecht direct.
5
Stap 5
Tip: de rijst kun je eventueel ook een dag eerder koken, dat is nog lekkerder.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Marike
4/5 sterren

Heerlijk! Heb het allemaal net een beetje anders gedaan (recept als leidraad), maar het was echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op